ESCALOP DE CURCAN IN STIL THAI (THAI STYLE TURKEY ESCALOPE)

simpla,colorata,consistenta ,usoara,potrivita oricarui anotimp,accesibila oricui si ca buget si ca tehnica de gatire,mincarica asta sta de o luna si ceva   prin draft-uri ,asteptindu-si cuminte rindul  la “iveala” . nu prea a avut loc de “maria sa”, sparanghelul,care,in sezon fiind ,mi-a ocupat cu totul destul de rarele aparitii pe blog.a trebuit sa se faca o simbata dupa-amiaza ,inabusitoare si lenesa,  ca  eu sa dau peste ea si asa  sa vada “lumina ” .:)

ingrediente pentru 3 persoane:
3 escalopuri de curcan,
1 esalota,tocata marunt,
1 ardei gras,culoarea este la alegerea voastra(la mine s-a nimerit sa fie rosu),
1 cutie mica de lapte de cocos,cca 200 grame,
1 lingura de unt,
2 lingurite curry pudra,
1 lingura de patrunjel verde tocat,
sare ,piper ,dupa gust.

intr-o tigaie incinsa ,la foc mic,esalota tocata ,presarata cu un pic de sare se gateste in lingura de unt  pina devine translucida.peste ea se adauga escalopurile de curcan taiate lamele (asezonate cu putina sare si piper proaspat risnit inainte)si se gatesc impreuna,amestecindu-se din cind in cind ,cca 5 minute.apoi adaugam  ardeiul ,taiat julien si se lasa sa mijoteze pe foc amestecul in jur de 7-10 minute,dupa care adaugam laptele de cocos,pudra de curry,amestecam bine si lasam sa mai dea un clocot .inchidem focul si decoram cu patrunjelul verde tocat ,apoi servim cald,cu un orez cu bob lung,fiert simplu si citiva germeni de fasole mung din conserva.daca aveti proaspeti,cu atit mai bine,pofta buna!:)
enjoy!

2 thoughts on “ESCALOP DE CURCAN IN STIL THAI (THAI STYLE TURKEY ESCALOPE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *