COTLETE DE PORC CU MACAROANE SI SPARANGHEL (PORK CHOP WITH MACARONI AND ASPARAGUS)

inca nu am terminat postarile cu sparanghel,doar le-am neglijat,in favoarea altora…de data asta il incercam intr-o asociere cu porcul,s-ar putea sa va para oarecum bizara ,dar gustul va contrazice  asta in totalitate,un sos cu lamiie si capere  actionind ca un liant rafinat al gusturilor si texturilor,

ingrediente pentru 3 persoane:
15 fire de sparanghel,
150 grame de macaroane scurte ,
3 cotlete de porc,cu os,
sucul unei lamii,
o lingura de capere,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita de unt,
1 buchet mic de patrunjel,
sare,piper,dupa gust.

intr-o tigaie in care incingem uleiul,sotam 3-4 minute sparanghelul (curatat in prealabil),il asezonam cu sare si piper in acelasi timp si il rezervam la cald.intr-un vas separat,in apa cu sare,fierbem macaroanele conform instructiunilor de pe pachet.chiar cu 2 minute mai putin daca vrem sa obtinem varianta al dente.le clatim sub jet de apa rece si le scurgem.
dupa ce am retras sparanghelul din tigaie ,plasam acolo lingurita de unt si dupa ce ea se topeste ,cotletele asezonate cu sare si piper .  le rumenim pe ambele parti ,cca 4-5 minute pe fiecare parte.turnam apoi peste ele sucul de lamiie,caperele clatite cu apa rece si macaroanele.amestecam lejer,lasam sa se intrepatrunda aromele,cca 3-4minute  ,decoram cu patrunjel si gata, putem servi ,in compania sparanghelului sotat.pofta buna!

5 thoughts on “COTLETE DE PORC CU MACAROANE SI SPARANGHEL (PORK CHOP WITH MACARONI AND ASPARAGUS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *