CONFIT DE NAPI (TURNIP CONFIT)

o reteta facuta pe la sfirsitul anului trecut si cuprinsa deja de “negura uitarii”.dar ieri ,de cum am vazut  napii pe tarabele  din piata mi-am amintit de ea si de faptul ca nu ar fi rau sa o transpun aici,mi-ar fi la indemina mie , poate si altora ,atunci cind vrem sa preparam o garnitura cu napi.

ingrediente pentru 3 persoane:
15 napi rotunzi,medii,curatati de coaja,
1 lingura de unt,
1 lingura de miere de salcim,
cca 100 ml supa de vita/pui,
piper alb,proaspat risnit,dupa gust,
1 lingurita de oregano uscat sau 3 ramurele de oregano proaspat,
1 praf de scortisoara.

intr-o tigaie potrivita topim untul,iar cind acesta se incinge,la foc mic,calim un pic napii pe toate partile,fara sa se rumeneasca deloc.apoi adaugam peste ei supa de vita/pui,mierea si piperul ,omogenizam si lasam sa fiarba cca 15-20 minute ,sub capac.dupa care ridicam capacul si ma lasam 10 minute,sa scada lichidul si napii sa capete o frumoasa culoare aurie.nu uitam sa-i intoarcem din cind cind,apoi ii  presaram /amestecam  cu oregano, scortisoara si  ii servim cu o carne alba(eu am facut un curry verde de copanele de pui,fusion ,yes?:) ) si un vin tot alb,pofta buna!

8 comments on “CONFIT DE NAPI (TURNIP CONFIT)”

  1. Nu am mai mancat napi de cand eram mica iar aici nici nu am vazut. La vara cand merg acasa o sa imi satisfac pofta dupa reteta ta, fiindca suna teribil de bine… <3
    Te pup cu drag si multumesc de reteta !
    xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Translate »