CONFIT DE NAPI (TURNIP CONFIT)

o reteta facuta pe la sfirsitul anului trecut si cuprinsa deja de “negura uitarii”.dar ieri ,de cum am vazut  napii pe tarabele  din piata mi-am amintit de ea si de faptul ca nu ar fi rau sa o transpun aici,mi-ar fi la indemina mie , poate si altora ,atunci cind vrem sa preparam o garnitura cu napi.

ingrediente pentru 3 persoane:
15 napi rotunzi,medii,curatati de coaja,
1 lingura de unt,
1 lingura de miere de salcim,
cca 100 ml supa de vita/pui,
piper alb,proaspat risnit,dupa gust,
1 lingurita de oregano uscat sau 3 ramurele de oregano proaspat,
1 praf de scortisoara.

intr-o tigaie potrivita topim untul,iar cind acesta se incinge,la foc mic,calim un pic napii pe toate partile,fara sa se rumeneasca deloc.apoi adaugam peste ei supa de vita/pui,mierea si piperul ,omogenizam si lasam sa fiarba cca 15-20 minute ,sub capac.dupa care ridicam capacul si ma lasam 10 minute,sa scada lichidul si napii sa capete o frumoasa culoare aurie.nu uitam sa-i intoarcem din cind cind,apoi ii  presaram /amestecam  cu oregano, scortisoara si  ii servim cu o carne alba(eu am facut un curry verde de copanele de pui,fusion ,yes?:) ) si un vin tot alb,pofta buna!

8 thoughts on “CONFIT DE NAPI (TURNIP CONFIT)

  1. Ana Maria Ciolacu

    Nu am mai mancat napi de cand eram mica iar aici nici nu am vazut. La vara cand merg acasa o sa imi satisfac pofta dupa reteta ta, fiindca suna teribil de bine… <3
    Te pup cu drag si multumesc de reteta !
    xoxo

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *