STIR FRY DE PIEPT DE RATA SI SPARANGHEL(DUCK BREAST & ASPARAGUS STIR FRY)

continuam cu retete ce contin sparanghel,mai ales ca prepararea acesteia de azi m-a facut partasa la o conversatie foarte interesanta cu fiul meu,care,la 6 ani jumatate stie o multime de lucruri  pe care eu nu stiu ca le stie :),evident…
-mami,ce gatesti pentru dejun?intreaba el de pe terasa,neintrerupindu-se din joc,dar narile-i sint deja ademenite de  mirosul de carne  de rata perpelita in propria-i grasime.
-piept de rata cu sparanghel,zic eu.
intrebarea surpriza :
-de care,mami,alb,verde sau violet? …!!!(si eu ma gindesc ca nici nu citisem cuvintul sparanghel la virsta lui…)
-violet,simon,raspund eu scurt,gindindu-ma lung la evolutie,informatie,acumulare,exprimare…
-eu am auzit ca ala verde e mai bun.asa e?
-toate soiurile sint bune,dar ala verde nu trebuie curatat ,nici fiert inainte,imi place si mie mai mult.
-mami,dar e adevarat ca sparanghelul asta ne curata corpul pe dinauntru,asa…?si arata niste miscari circulare cu mina pe burta.
-da ,e adevarat.
iar sint cu mirarea in creier,de unde o fi auzind,cind e atent la toate?
-si mami,noi sintem vegetarieni?
-nu simon,vegetarieni sint cei care maninca doar  fructe si legume,noi mincam de toate,carne,peste,oua,lactate,ne numim omnivori.
-cum de toate,adica putem minca si …televizorul???!!!:)))
………………………………………………………………………………
va dati seama,discutia se poate prelungi  la infinit,iar eu as ramine datoare cu reteta,ceea ce nu-i de dorit,este delicioasa si foarte usor de preparat!:)

ingrediente:
500 grame de sparanghel violet,
300 grame piept de rata,
25 grame de unt,
2 catei de usturoi,
1 buchet mic de patrunjel,
sare ,piper,dupa gust.

sparanghelul,curatat de coaja ,se fierbe in apa cu sare timp de 4-5 minute,in functie de grosime.dupa acest timp il scoatem si il racorim in apa rece,il scurgem si il taiem in bucati de cca 5-6cm.usturoiul il tocam ,la fel si patrunjelul.
intr-un wok,sau intr-o tigaie,bine incinsa,plasam  pieptul de rata(tamponat bine cu prosoape de bucatarie pentru a fi uscat),taiat lamele de cca 1 cm si il agitam acolo si intoarcem cu spatula  pe toate partile timp de 2 minute.il retragem din tigaie si il rezervam la cald . aruncam si grasimea topita care se acumuleaza,iar in tigaie aducem untul.cind acesta este topit si incins,adaugam sparanghelul ,patrunjelul si usturoiul tocat,asezonam cu sare si piper proaspat risnit,amestecam,readucem si lamelele din piept de rata in tigaie si amestecam  totul timp de alte doua minute.servim cald,cu orez simplu,taitei de orez si in compania unui pahar de vin.eu aleg rosu!:)
enjoysi un week-end placut!

15 thoughts on “STIR FRY DE PIEPT DE RATA SI SPARANGHEL(DUCK BREAST & ASPARAGUS STIR FRY)

  1. viky

    Am lucrat in rest. austriac,si noi fierbiam spargelul in apa ,sare 1 lingurita zahar si zeama de la o lamiie–se fierbe pina:atunci cindi il ridici din oala pe lingura se indoaie sub forma arc de cerc il serveam cu .Olandeze,sose si cu feliute f subtiri de sunca afumata (sunca taraneasca)incercati si va multumesc si eu pt reteta Dv

    Reply
  2. The Wandering Oltean

    Simpatica foc conversatia voastra!
    Carnea de rata.. imi place rau de tot.. cred ca mai mult si decit aia de pui.

    Preparatul si poza ta arata awesome!!! Si carnea este prajita exact pe gustul meu. De mult prea multe ori vad carne de rata prajita pina la nivel de talpa 🙂 Excelent!

    Reply
  3. Ana Maria Ciolacu

    Adorabil puiul tau… <3 Si asa e, copiii de acum sunt uimitor de informati. Nepoata mea (3 ani jumate) spune intr-o zi uitandu-se prin parbrizul murdar: "Mami, mi-am folosit imaginatia si am vazut pe parbriz multe figuri, incearca si tu! " :)))))) Ce-i drept si eu la 4 ani si un pic citeam bine, recitam in engleza, etc, dar nu am fost un geniu, si nici nu cred ca scoteam perle din

    Reply
  4. Ana Maria Ciolacu

    Cum am putut uita ? Arata delicios totul ! Am mancat un risotto cu sparanghel azi la pranz, dar piept de rata nu am mai mancat de o bucata buna. Bine ca mi-ai amintit! Pup ! xoxo

    Reply
  5. Zazuza

    blondul meu favorit este minunat! si, cu parere de rau, iti zic ca acea conversatie a pus in umbra preparatul ;))!

    Reply
  6. Emily

    so clever 😉 Pai cum? sa mancam si televizorul? :)) tare fain trebuie sa fie sa fii partas la discutiile voastre 😉

    Super preparat! Ador si sparanghelul, chiar daca violet nu am incercat pana acum ;), dar si pieptul de rata e mai mult decat delicios!
    Te pup scumpa mea! O zi minunata!

    Reply
  7. alison

    @margot,multumesc!:)
    @viky,da,stiu si modul asta de preparare,multumesc mult!
    @anonim,multumesc!pe cind un nume?:)
    @alexandra,da,creste,ai sa vezi si tu cit de curind cum e!
    @the wandering oltean,multumesc .si da ,pieptul de rata are un gust fabulos.
    @ana-maria,lasa modestia,sint sigura ca erai sclipitoare ,ca si a cum!:)multumesc!
    @alexandrina ,multumim de vizita si

    Reply
  8. Ora Exacta

    Navigand pe netul din Romania uite ca am gasit pe pagina dvs..
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si
    va doresc cat mai mult succes!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *