SALATA DE SPANAC CU BULGUR SI FRUCTE USCATE (SPINACH SALAD WITH BULGUR AND DRIED FRUITS)

cea de a doua reteta aparuta in What liberty ate,editia primavara-vara ,este tot o salata,a carei vedeta,spanacul capata o companie cu iz oriental,bulgurul si fructele uscate,nota finala fiind dulce acrisoara ,delicata si proaspata.
ingrediente pentru 3 persoane:
150 grame bulgur ,
100 grame caise uscate,
100 grame stafide brune,
10 rosii cherry,
1 buchet de frunze de spanac,
zeama unei lamii,
2 linguri ulei de masline,
sare,piper,dupa gust.
Plasam bulgurul intr-un bol si turnam peste el 150 grame de apa clocotita.Il acoperim si-l lasam sa absoarba apa.Dupa cca 10 minute il descoperim si afinam cu furculita,apoi il lasam la racit.Caisele , stafidele trebuie si ele hidratate,asa ca le acoperim cu apa clocotita pentru cca 20 minute.Le scurgem si le lasam la racit,dupa care le  taiem  in jumatate.Rosiile cherry trebuiesc taiate in jumatate,de asemenea.Frunzele de spanac le spalam si uscam,ori cu o uscatoare de salata ori cu servete absorbante.Intr-un pahar preparam dressing-ul,amestecind energic uleiul cu sucul de lamiie ,sarea si piperul,pina la dizolvarea sarii.Intr-un bol incapator preparam salata,amestecind bulgurul cu fructele si frunzele,decoram cu rosiile cherry,dupa care turnam uniform dressing-ul deasupra.Rezervam la rece salata pentru minimum 30 minute ,pentru asezonare.Pofta buna!:)

enjoy!

6 thoughts on “SALATA DE SPANAC CU BULGUR SI FRUCTE USCATE (SPINACH SALAD WITH BULGUR AND DRIED FRUITS)

  1. chelseaforce

    Bună ziua!

    Mă numesc David Benedek și scriu lucrarea mea de licență cu titlul Bloguri ca instrumente de marketing în România. Aș vreau să cercetez despre tendințele de blog din România, despre blogosferă și cel mai mult, despre activitatea bloggerilor de marketing. Dacă aveți 3 minute și vreți să ajutați un pic, vă rog să vă completați chestionarul, iar dacă aveți prieteni

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *