SALATA CU SPARANGHEL SI TON (ASPARAGUS AND TUNA SALAD)

iar sparanghel ,iar salata,de data asta si cu peste insa.va place tonul?mie foarte mult,la egalitate cu sardinele .ma refer la variantele in conserva,desigur,la care apelez  destul de rar,ce-i drept,dar sint o solutie salvatoare pentru acele momente in care inspiratia nu ne prea da tircoale si alte ingrediente nu avem la indemina.pastele,orezul si citeva conserve  nu ar trebui sa lipseasca niciodata  dintr-un stoc de urgenta al camarii noastre .

ingrediente pentru  3 persoane:
15 tije de sparanghel verde,oparite in apa cu sare 3-4 minute,in functie de grosime,apoi racite in apa si scurse,
1 cutie mare de ton in suc propriu,
1 cutie de fasole rosie in conserva,
2 linguri de ulei de masline,
zeama unei lamii,
un buchet mic de patrunjel,tocat,
o ceapa rosie,mica,sectionata transversal,inele,
sare ,piper,dupa gust.

taiati sparanghelul in segmente de 2-3 cm,tonul il scurgeti de zeama si il rupeti bucati din conserva cu ajutorul furculitei,fasolea o scurgeti si o clatiti foarte bine,apoi o scurgeti iar.amestecati toate aceste ingrediente cu ceapa si patrunjelul,iar apoi le asezonati cu dressingul format prin amestecarea uleiului,zemei de lamiie,sarii,piperului.dati la rece pentru 15 minute,apoi serviti.pofta buna!

10 thoughts on “SALATA CU SPARANGHEL SI TON (ASPARAGUS AND TUNA SALAD)

  1. Margot

    ador sparaghelul, pentru mine duce cu el, in orice combinatie (cu atat mai mult intr-o salata!) arome de primavara – indiferent de anotimp! ce dor mi-a fost de tine, alison!

    Reply
  2. alison

    margot,asa e,un simbol culinar al primaverii!:)dar eu am fost aici,margot,chiar daca mai rar,in ultimul timp!:)multumesc!<3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *