SALATA CU SPARANGHEL SI OU (ASPARAGUS AND EGG SALAD)

tot o salata si azi,de data asta ovo-lacto-vegetariana ,perfecta pentru o cina,cu conditia ca aceasta sa nu fie tirzie.stiu de la bunica mea,ca “oul e  aur dimineata,argint la prinz si bronz seara”,ma rog ,tot un metal de medalie,dar mai putin pretios la orele tirzii.:) si mai sint sintagme care chiar spun ca e “otrava” pentru organism sa maninci ou seara,dar ma gindesc ca la ore rezonabile,18,de exemplu, colecistul inca mai da randament si ne ajuta la digestia lui,insa daca acesta e lenes ,ori renuntati la ou,ceea ce scade considerabil din farmecul salatei ,ori o pregatiti pe post de prinz.
ingrediente pentru 3 persoane:
12 tije de sparanghel verde,
1lingura de ulei,
1 dovlecel,feliat ,
3 oua,fierte tari si taiate sferturi,
1 salata verde,spalata,uscata ,desfacuta in foi pe care le rupem cu mina,
15 rosioare cherry,taiate in jumatate,
150 grame brinza feta,farimitata grosier.
ingrediente dressing:
2 lingurite mustar dijon,
2 linguri de ulei,
1 lingura de otet din vin,
1 esalota tocata marunt ,
sare,piper proaspat macinat,dupa gust.
perpelim cca 3-4 minute in tigaia grill pensulata cu putin ulei,sparanghelul(la care ii taiem capatul distal si il curatam daca are coaja fibroasa cu un peeler) cit si dovlecelul feliat .pe un pat de salata repartizam uniform legumele coapte,jumatatile de rosii cherry ,sferturile de ou si brinza feta .asezonam totul cu dressing-ul format din amestecarea uleiului cu mustarul,pina la omogenizare,apoi adaugarea otetului,incorporarea esalotei tocate ,a sarii si piperului.rezervam la rece cca 10 minute si servim.pofta buna,week-end bun si frumos!:)

3 thoughts on “SALATA CU SPARANGHEL SI OU (ASPARAGUS AND EGG SALAD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *