DE 1 MAI,BLACK EYED PEAS .BUT CURRY ! :)

stiu ca  azi se sarbatoreste cu gratare si multa voie buna,dar nici fasolea mea  nu e de lepadat,chiar daca nu are pic de carne .e foarte consistenta,aromata si picanta,cum numai ceva in stil indian poate fi.m-am gindit ca dupa ziua de azi  poate veti simti nevoia de mai putine proteine ,asa ca  iata sugestia mea  post-gratare si post-sarbatoare!:)

ingrediente pentru 5-6  persoane:
500 grame de fasole “ochi negri”,pusa la inmuiat peste noapte,
500 grame suc de rosii,
1 lingurita boabe de mustar,
1 lingurita de coriandru boabe,
2 lingurite de curry pudra,
1lingurita pudra de turmeric,
2 frunze de dafin(care ar fi trebuit sa fie frunze de curry,dar nu am avut),
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita sos de ardei iute,eu am folosit unul american,de louisiana,extrem de aromat si bun,
sare dupa gust.

fasolea inmuiata ,scursa si clatita,se fierbe pina se inmoaie,cca o ora.dupa care punem intr-o tigaie incapatoare uleiul la incins,la foc moderat,iar cind e incins adaugam boabele de mustar.in momentul cind boabele de mustar incep sa sara precum floricelele de porumb adaugam  coriandru,frunzele de dafin,pudrele de turmeric si curry si le amestecam cca o  jumatate de minut,sa-si dezvolte aromele,dupa care adaugam fasolea scursa ,iar peste ea sucul de rosii si sosul de ardei iute si omogenizam tot amestecul cu spatula.lasam sa fiarba   cca 20 minute,sub capac , la foc mic,potrivim de sare si servim cu ardei iute ,lipie,bagheta sau piine artizanala.

enjoy si sa petreceti frumos !:)

3 thoughts on “DE 1 MAI,BLACK EYED PEAS .BUT CURRY ! :)

  1. Mitinita

    cand am vazut titlul m-am gandit la formatia de muzica:)) imi place tare mult reteta,ar trebui sa mai incerc si eu niste retete indiene fara carne.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *