STIR FRY DE CREVETI CU ARDEI SI SPANAC(STIR FRY PRAWNS WITH PEPPERS AND SPINACH)

De cind a aparut spanacul in piata, bucataria mea l-a primit cu entuziasm si l-a preparat deja in citeva moduri.Desigur salatele sint preferatele mele, dar nici de la felurile care presupun o gatire a lui nu ma dau in laturi.Aici am gatit dupa o reteta din GoodFood,rapida si delicioasa totodata.

Ingrediente pentru 3 persoane:
300 grame de creveti prefierti,decorticati,cu codita pastrata pentru decor,
1 ardei gras rosu,curatat si feliat (eu am facut-o grosier),
3 catei de usturoi,feliati fin,
200 grame de frunze de spanac,spalate si uscate,
3-4 linguri de ulei de arahide,
2 linguri de sos de soia.
Incalziti bine un wok si apoi adaugati 2 linguri de ulei,lasati sa se infierbinte citeva secunde si adaugati usturoiul feliat,pina capata o culoare aurie.il scoateti pe un servet absorbant si in uleiul restant adaugati ardeiul rosu,pret de un minut,timp in care va fi patruns si inmuiat.Il rezervati si pe el pe servetelul absorbant,iar in wok adaugati inca 1 lingura-2 de ulei de arahide si gatiti pentru 2 minute crevetii ,peste care adaugati apoi sosul de soia,iar apoi spanacul,insotit de feliile de usturoi si ardeiul rezervate si mai gatiti totul pentru alte 2-3 minute ,timp in care spanacul se va inmuia si intregul fel va fi numai bun de servit,imediat,cald.Pofta buna!
Enjoy!:)
PS:Ma gindesc ce casa buna ar face aici si leurda(pe post de spanac) cu crevetii?Nu?Voi ce credeti?


10 thoughts on “STIR FRY DE CREVETI CU ARDEI SI SPANAC(STIR FRY PRAWNS WITH PEPPERS AND SPINACH)

  1. El Gourmandesque

    Din experiența mea, dacă gătești creveții preferți mai mult de un minut s-a zis cu aroma. Eu pe viitor nu voi mai alege decât creveți netratați termic. Leurda ar merge chiar în completare, accentuând gustul de usturoi.

    Reply
  2. alison

    multumesc mult tuturor,ma bucur ca v-a placut!:)
    @el gourmandesque:crevetii mei,desi prefierti(necongelati),sint marisori,intr-un minut nu sint supragatiti,garantez pentru savoarea lor oricind!:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *