PASTE ALSACIENE CU SPARANGHEL VERDE SI CHORIZO(ALSATIAN PASTA WITH ASPARAGUS &CHORIZO)


istoria acestui fel de mincare este ca de obicei in cazul meu,una foarte simpla.m-au atras intii pastele  dantelate de sorginte alsaciana,cu forma de trompeta.precum florile aflate in curtea maicutei mele dragi si care sint in fapt un arbust al carui nume  e campsis radicans ,iar denumirea populara  este de trompeta americana,trimbita,luleaua turcului.forma e numai buna sa se invaluie in sosuri,ulei de masline aromat ,etc.
pe de alta parte e sezon de sparanghel,iar asta verde e preferatul meu,imi place ca nu trebuie sa-l curat ca pe cel alb sau violet si ca este crocant si cu aroma de verde si proaspat. si primavara.asa ca am bifat  cumpararea unui buchet generos .restul a fost inspiratie…
ingrediente pentru 2 persoane:
200 grame de paste trompeta,
200 grame de cirnat chorizo,
250 grame de sparanghel verde,
2 linguri ulei de masline extravirgin.
fierbem pastele onform instructiunilor de pe pachet,in apa cu sare,al dente,apoi le scurgem.
taiem cirnatul feliute si il prajim la foc moderat,pe o parte si pe alta,1 minut -doua ,cit sa aromatizeze si condimenteze uleiul.il  retragem din tigaie si il rezervam la cald,dar pe prosoape absorbante,sa eliminam excesul de ulei.
in uleiul restant ,aromatizat,sotam pret de 1 minut -doua sparanghelul taiat transversal,in bucati de cca 2-3 cm.dupa care aducem in aceeasi tigaie pastele scurse si chorizo si le omogenizam ,cca 1 minut.servim cald si ne bucuram de primavara!
enjoy!


6 thoughts on “PASTE ALSACIENE CU SPARANGHEL VERDE SI CHORIZO(ALSATIAN PASTA WITH ASPARAGUS &CHORIZO)

  1. Antonina

    Arata taaaare bine!! Mie una imi place sparanghelul maxim, mama mea l-a descoperit i-a descoperit in schimb de curand savoarea.. pe motiv ca e la regim 😉

    Reply
  2. Kadia

    vai cat de bine arata! am facut o pasiune pentru paste si le-as combina cu orice! Iar poza ta este fenomenala! Ca de obicei 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *