MIDII CU PESMET SI PATRUNJEL (MUSSELS WITH BREAD CRUMBS AND PARSLEY)
din prima recolta de midii din acest an a unui crescator de scoici (intimplator acesta fiind tatal amicei noastre marie:) ),ne-am procopsit si noi cu vreo 2 kg. nu am pregatit din ele ceva sofisticat ci un preparat traditional din zona, pe care nu l-am aflat din vreo carte de bucate ci direct de la marie,care a mostenit reteta din familie.asa ca pentru cazul in care ati cumparat /primit midii si e noapte tirziu,nu le lasati pentru a doua zi,vor muri multe din ele. trebuie doar sa le clatim in citeva ape,sa le fierbem si decorticam ,iar a doua zi ne putem ocupa si de gatitul lor.ceea ce am facut si eu .si fiindca marie mi-a spus povestea midiilor cu pesmet,adica reteta.:) eu o impartasesc cu voi pentru ca… ati ghicit : meritati cu prisosinta!:)
ingrediente pentru 3 -4persoane:
2 kg de midii proaspete ,
2 linguri ulei de malsine,
2-3 linguri de pesmet,
3 catei de usturoi,feliati,
1 buchet de patrunjel verde tocat,
sucul unei lamii,
piper proaspat macinat,dupa gust.
midiile se spala in citeva ape,se scurg si se pun la fiert(fara apa!) ,la foc mare,intr-o oala incapatoare.in citeva minute(cca 3-4) ele se vor deschide .avem grija ca in acest timp sa scuturam oala de citeva ori,pentru ca temperatura sa le cuprinda uniform pe toate.dupa ce se deschid le retragem de pe foc,asteptam un pic sa se racoreasca si le scoatem din cochilie.le pregatim pe loc sau putem amina pe a doua zi si in acest caz le depozitam la frigider. pregatirea lor este foarte simpla:incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si dam drumul feliilor de usturoi pentru a aromatiza uleiul.cind ele devin aurii la culoare,le indepartam si in tigaie aducem midiile decorticate,pe care le sotam cca 3 minute,adaugam in ploaie pesmetul si sotam in continuare,pina cind acest din urma ingredient prinde a se carameliza usor.condimentam cu piper negru proaspat macinat,adaugam sucul de lamiie,omogenizam si la sfirsit adaugam patrunjelul verde tocat.servim cu bagheta sau cu cartofi prajiti,in compania unei salate verzi.
enjoy!:)
minunat…imi plac tare mult !
Ce nebunie trebuie sa fie! Midii proaspete, cu miros de mare si gust delicios. Vrem si noi 🙂
arata imbietor!
io am sa mor aici langa farfuria ta! am retinut ideea,sigur o pun in practica!
Ingrediente putine, dar de efect. Arata delicios.