MIDII CU PESMET SI PATRUNJEL (MUSSELS WITH BREAD CRUMBS AND PARSLEY)

din  prima recolta de midii din acest an a unui crescator de scoici (intimplator acesta fiind tatal amicei noastre marie:) ),ne-am procopsit si noi cu vreo 2 kg. nu am pregatit  din ele ceva sofisticat ci  un preparat  traditional din zona, pe care nu l-am aflat din vreo carte de bucate ci direct de la marie,care a mostenit reteta din familie.asa ca pentru cazul in care ati cumparat /primit midii si e noapte tirziu,nu le lasati pentru a doua zi,vor muri multe din ele. trebuie doar sa le clatim in citeva ape,sa le fierbem si decorticam ,iar a doua zi ne  putem ocupa si de gatitul lor.ceea ce am  facut si eu .si fiindca marie mi-a spus povestea  midiilor cu pesmet,adica reteta.:) eu o impartasesc  cu voi pentru ca… ati ghicit : meritati cu prisosinta!:)
ingrediente pentru 3 -4persoane:
2 kg de midii proaspete ,
2 linguri ulei de malsine,
2-3 linguri de pesmet,
3 catei de usturoi,feliati,
1 buchet de patrunjel verde tocat,
sucul unei lamii,
piper proaspat macinat,dupa gust.
midiile  se spala in citeva ape,se scurg si se pun la fiert(fara apa!) ,la foc mare,intr-o oala incapatoare.in citeva minute(cca 3-4) ele se vor deschide .avem grija ca in acest timp sa scuturam oala de  citeva ori,pentru ca temperatura sa le cuprinda uniform pe toate.dupa ce se deschid le retragem de pe foc,asteptam un pic sa se racoreasca si le scoatem din cochilie.le pregatim pe loc sau putem amina pe a doua zi si in acest caz le depozitam la frigider. pregatirea lor este foarte simpla:incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si dam drumul feliilor de usturoi pentru a aromatiza uleiul.cind ele devin aurii la culoare,le indepartam si in tigaie aducem midiile decorticate,pe care le sotam cca 3 minute,adaugam in ploaie  pesmetul si sotam in continuare,pina cind acest din urma ingredient prinde a se carameliza usor.condimentam cu piper negru proaspat macinat,adaugam sucul de lamiie,omogenizam si la sfirsit adaugam patrunjelul verde tocat.servim cu bagheta sau cu cartofi prajiti,in compania unei salate verzi.
enjoy!:)

5 thoughts on “MIDII CU PESMET SI PATRUNJEL (MUSSELS WITH BREAD CRUMBS AND PARSLEY)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *