in suburbia gamonal a burgasului,in   nordul spaniei,mincarea de fata hraneste mii de persoane,pe 17 ianuarie,de sfintul anton,patronul animalelor,conform unei traditii ce dateaza din secolul al XVI-lea,mai precis din anul 1502.anul asta s-au preparat 2200 kg de boabe de naut,pentru 22000 de portii.mincarea are o consistenta situata intre o supa groasa si tocana ,e potrivita anotimpului rece(la noi s-a instalat o racoare nesuferita,dupa multe zile pline de soare:( ) si are o savoare deosebita,izvorita taman din simplitatea ei.

ingrediente pentru 4 persoane:
1 ceapa mare,tocata,
1 cirnat chorizo,200 grame,taiat felii mai groase sau chiar segmente mai lungi ,sectionate apoi pe lungime,
2 ardei grasi rosii,taiati julien,
600 grame de naut fiert,
2 cartofi medii,facuti cuburi(eu am folosit 2 cartofi dulci),
1 lingura de boia de ardei afumata,
1-2 frunze de dafin,
2 linguri de ulei de masline ,
sare dupa gust.

incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si sotati in el ceapa pina cind devine translucida .in acest moment adaugati feliile de cirnat si ardei si le sotati pina isi schimba culoarea in maroniu.adaugati acum,nautul,scurs de zeama in care a fiert(pe care o rezervati),frunza de dafin,cartofii si boiaua.amestecati si adaugati zeama scursa de la naut pina acopera toate ingredientele.lasati sa fiarba la foc mic totul pina cind cartofii sint moi si lichidul in care au fiert se reduce .adaugati sare daca mai trebuie,la final.serviti cald si cu piine ,o piine facuta de codruta,cu maia,ar fi alegerea perfecta!
enjoy!
nota:daca folositi naut din conserva,il scurgeti de zeama ,iar pe aceasta  din urma o aruncati.o inlocuiti in mincare cu apa sau daca aveti supa de legume , carne.

1 comment on “LOS TITOS DE GAMONAL”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »