PUI CU FENICUL LA CUPTOR(CHICKEN BREAST &FENNEL BAKED)
azi a venit rindul prezentarii prinzului nostru duminical,consistent ,aromat ,rapid si nu prea bogat in calorii,prinz care a incununat un ciclu de vreo 3 saptamini in care ne-am luptat cu tot felul de umbre ale subrezeniei fapturilor noastre cit si a celor dragi noua,din care se pare ca am iesit cu bine pina la urma.urmeaza mici retusuri ,doar…
ingrediente pentru 6 persoane:
6 bucati piept de pui(1 bucata=1/2 piept de pui mediu),
2 bulbi de fenicul,
250 grame rosii prunisoara,
2 linguri de pesto genovese,
50ml vin alb,
2-3 linguri ulei de masline,
zeama unei lamii,
sare,piper proaspat risnit,dupa gust.
amestecam sarea ,piperul si pesto si asezonam bucatile de piept de pui cu acest amestec,pe toate partile.le plasam intr-o tava de friptura,iar intre ele intercalam bucati taiate grosier, din bulbii de fenicul cit si rosiile prunisoara.stropim totul cu suc de lamie,vin si ulei.dam la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru cca 30-40 minute,pina cind bucatile de carne capata o tenta aurie.servim cu orez,noi am folosit un amestec de orez cu bob lung,orez rosu si orez salbatic,fiert in supa de pui.
pofta buna si o saptamina cu soare!
enjoy!
Alice , eu chiar nu stiam ce sa fac cu fenicul , citisem ca e sanatos , dar nu am preparat niciodata. multumesc tare mult,arata delicios!
arata minunat si musai trebuie incercat! te pup!
Cat de bine arata!! Felicitari!
nu prea sunt eu fan fenel,dar felul asta al tau arata minunat si aromat!
Ce bine aratã, eu nu am incercat niciodatã feniculul…
Buna draga mea. Vad ca am iesit amandoua cu bine din diferitele neguri ale ultimelor saptamani. Bravo! Imi place rau pranzul vostru. Acum sa vedem unde gasesc eu fenicul 🙂
Te imbratisez.
Omg, ce foame mi s-a facut!!! Imi place foarte mult poza de prezentare.
Arata super apetisant, si chiar eram in cautarea unor retete cu fenicul! Eu l-am tot facut garnitura la peste .. si merge foarte bine, dar cu altceva nu il incercasem. Gata e pe lista de to do's 🙂
Apetisant!!!!!!! Mor de pofte, iar eu sunt in post.
Oh this truly is GORGEOUS
Simona eu nu am gatit niciodata fenicul insa dupa postarea ta imi fac curaj si pregatesc si meniul propus de tine! 🙂
Arata super, cred ca a fost delicios!
Ma bucur tare ca totul s-a terminat cu mine! Delicios pranz.. cam asa l-as vrea pentru mine 😉 Mamei mele ii place tare feniculul. Te pupic. Merg sa recuperez ca tare mult am lipsit.. innecata in depresie ;( Da in cazul nostru, doar Doamne Doarmne mai poate face o minune! Asa ca ma bucur tare ca voi sunteti ok!