CHOCOLATE BROWNIES

sau un fel de negresa cu ciocolata,nimic complicat(dovada ca m-am descurcat chiar si eu). si nimic mai bun ca ciocolata.uneori.cit mai rar posibil,va rog…sa nu spuneti ca din a mea cauza colesterolul dvs. a luat-o in directii ascendente…inspiratia vine de pe joyofbaking ,care sint simpli,expliciti,adaptabili in functie de resurse,ramin in topul preferintelor mele cind vreau sa prepar ceva dulce.

ingrediente:
120 grame unt nesarat,
120 grame ciocolata 50% cacao,
200 grame de zahar,
1 lingurita de esenta de vanilie,
2 oua mari,
100 grame faina,
un virf de cutit de sare.
pentru crema de deasupra,separat:
80 ml smintina 30 -35%,
90 grame ciocolata 50% cacao,
1/2 lingurita de miere,
1 lingurita de unt.
untul taiat bucatele si ciocolata rupta in bucati mici se topesc la foc foarte mic sau pe baie de aburi,amestecind continuu.cind sint omogenizate,se iau de pe foc si incorporam pe rind,amestecind bine dupa fiecare,zaharul,vanilia,ouale,unul cite unul,sarea si in final faina.intr-o forma patrata,de 20x20cm,tapetata cu ulei vegetal sau cu hirtie de copt turnam compozitia. nivelam si o plasam pe gratarul fixat la mijlocul cuptorului, cuptor preincalzit in prelabil la 180 grade celsius.o lasam acolo cca 25 minute sau pina cind trece testul scobitorii(o scobitoare infipta in mijlocul tavii ,este curata la scoatere).se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar,timp in care preparam crema cu care vom glazura prajitura.ciocolata rupta bucatele se amesteca cu restul ingredientelor si identic ca in prima parte,la foc foarte mic sau pe baie de aburi,omogenizam componentele,obtinind o crema ciocolatoasa si lucioasa,pe care o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.apoi o intidem pe blatul de prajitura.taiem prajitura patrate ,o pastram in frigider,se poate la fel de bine si congela,pentru o pastrare mai indelungata.
enjoy!
trimit acest post catre Divahair.ro,sectiunea Retete dulciuri,unde redactorii se pregatesc sa avanseze fel de fel de propuneri si idei pentru cei ce serbeaza V’day.

12 thoughts on “CHOCOLATE BROWNIES

  1. Ioana

    Awww, ce pofta mi-ai facut, pacat ca nu pot minca dulce, dar si cind o sa pooot, direct reteta asta o s-o fac, am si printat-o…

    Reply
  2. Craita

    Dumnezeule!!!!De 2 sapt ma tot pacalesc ca am sa-mi coc niste negrese/brownies asa ciocolatoase si moist ca ale tale,arata absolut superb si mi-au facut o pofta si mai mare,abia astept ultimul examen k sa sarbatoresc cu o portie tripla de ciocolatoase aratoase ca ale tale,poop:)

    Reply
  3. Anonymous

    Intrebare: pentru blat,sa-i zicem asa, nu trebuie lasat untul si ciocolata sa se raceasca inainte sa adaugam faina?

    Multam!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *