CHEC CU CACAO (COCOA CAKE)
stiu ca nu am dat de multa vreme pe aici, pentru seara asta insa m-am straduit sa va pregatesc ceva, o felie de chec cremos-ciocolatos,untul si cacaoa facind si aici un pact delicios ,intru a noastra delectare-desfatare-rasfatare.ca de obicei,raspunzatoare nu sint eu ci cei de pe joyofbaking.:)
ingrediente:
60 grame cacao neindulcita de buna calitate,
60 ml apa clocotita,
3 oua mari,
230 grame de unt,
200 grame de zahar,
60 grame cacao neindulcita de buna calitate,
60 ml apa clocotita,
3 oua mari,
230 grame de unt,
200 grame de zahar,
180 grame de faina,
1 lingurita si jumatate de extract natural de vanilie ,
1 lingurita de praf de copt,
1 virf de cutit de sare.
incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade,cu gratarul plasat in mijloc.apoi gresam si tapetam cu faina o forma de chec . dupa care turnam treptat apa clocotita peste cacao,amestecind,pina cind obtinem o crema lichida,fara cocoloase.pregatim si faina,o cernem impreuna cu praful de copt intr-un vas.intr-un alt bol incapator incepem a mixa untul ,adus la temperatura camerei,cca 1-2 minute.apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam inca 2-3 minute.continuam cu adaugarea celor 3 oua,unul cite unul,mixind bine dupa fiecare,apoi cu extractul de vanilie si mixul de cacao,racorit.cu mixerul la viteza mica inglobam si faina amestecata cu praful de copt.turnam compozitia in tava pregatita si o plasam pe gratarul cuptorului preincalzit pentru 50-55 minute pina cind scobitoare infipta in centrul checului ramine curata cind o scoatem.scoatem tava din cuptor si o lasam cca 15 minute la racit pe un gratar,dupa care scoatem si checul din tava,lasindu-l sa se raceasca .este foarte bine daca puteti amina consumul pentru a doua zi,are un gust perfect si o consistenta ciocolatoasa care merg de minune cu un ceai cald.
enjoy!:)
1 lingurita si jumatate de extract natural de vanilie ,
1 lingurita de praf de copt,
1 virf de cutit de sare.
incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade,cu gratarul plasat in mijloc.apoi gresam si tapetam cu faina o forma de chec . dupa care turnam treptat apa clocotita peste cacao,amestecind,pina cind obtinem o crema lichida,fara cocoloase.pregatim si faina,o cernem impreuna cu praful de copt intr-un vas.intr-un alt bol incapator incepem a mixa untul ,adus la temperatura camerei,cca 1-2 minute.apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam inca 2-3 minute.continuam cu adaugarea celor 3 oua,unul cite unul,mixind bine dupa fiecare,apoi cu extractul de vanilie si mixul de cacao,racorit.cu mixerul la viteza mica inglobam si faina amestecata cu praful de copt.turnam compozitia in tava pregatita si o plasam pe gratarul cuptorului preincalzit pentru 50-55 minute pina cind scobitoare infipta in centrul checului ramine curata cind o scoatem.scoatem tava din cuptor si o lasam cca 15 minute la racit pe un gratar,dupa care scoatem si checul din tava,lasindu-l sa se raceasca .este foarte bine daca puteti amina consumul pentru a doua zi,are un gust perfect si o consistenta ciocolatoasa care merg de minune cu un ceai cald.
enjoy!:)
mersiiiiiii! iarna asta in fiecare seara fac cate un chec si chiar acum se raceste unul pe masa. mereu esti pentru mine o sursa de inspiratie! te imbratisez cu drag!!
Mmm, delicios! Ce frumos arata!!
Mmmm, ce bunatate ciocolatoasa! Si mie imi plac prajiturile cu ciocolata servite reci, a doua zi 🙂 Delicioase cu un ceai negru
Ai revenit in fortã, aratã yummy:)
ce bine arata! Atat de fraged, pare!
Super apetisant si bun.
Pupici lui iepu.
Delicios si ciocolatos.
welcome back! am prestat si eu checul asta si am numai cuvinte de lauda pentru el ! delicioasa poza!! pup
bonjour,
Merci pour la recette de ce délicieux cake au cacao.
bonne journée
sarvenaz
foarte bun checul! am testat si eu reteta, ca muuulte altele de pe joyofbaking! te pup. imi place foarte mult poza
Superb arata si e bun tare!!!Pup!
Delicios de ciocolatos! ;))
ah, da, ceva dulce, moale si cu multa ciocolata e ce imi doresc acum :))
Beautiful cake!
Your cake looks so moist and completely delicious! I wish I had a slice with my coffee now 🙂
Looks so moist and has lovely crumbs!