VARZA DE BRUXELLES PICANTA (SPICY BRUSSEL SPROUT)

pentru finalul de saptamina,o garnitura doar ,simpla si rapida(ma tot gindesc cind va veni timpul si pentru retete laborioase,dar poate nu-s stilul meu si de asta inca stau departe de ele 🙂 ),dar excelenta pentru bucatica de carne pe care v-ati propus s-o consumati la prinz,o reteta inspirata de good food ,in care amestecul de arome si crocanteala micilor verze se imbina neasteptat de placut.
ingrediente pentru 3 persoane:
500 grame verze de bruxelles,spalate,scurse,curatate de foile uscate si de cotor,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita rasa ardei iute ,
3 catei de usturoi,tocati,
cca 3 cm de ghimbir,curatat de coaja si taiat bastonase.
micile verze se oparesc 3 minute in apa clocotita cu sare,apoi le racim imediat prin scufundare in apa cu gheata. incingem uleiul intr-o tigaie,adaugam ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute ,lasindu-le sa-si dezvolte aromele cca 1 minut,dupa care adaugam verzele si le sotam 2 minute.le stropim cu sos de soia si le putem servi,cum spuneam ,in compania unei fripturi,de pui,curcan sau porc.
sa aveti un sfirsit de saptamina cu bun si frumos afara si in voi insiva,
enjoy!:)
trimit acest post catre Mitinita,gazda lunii ianuarie a Dulcei Romanii,o initiativa a Mihaelei,De prin lume adunate.

15 thoughts on “VARZA DE BRUXELLES PICANTA (SPICY BRUSSEL SPROUT)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *