Blog Detail

STRIDII GRATINATE CU SOS DE SAMPANIE(OYSTERS GRATIN WITH CHAMPAGNE SAUCE)

12 Jan 12
Simona Haliga
16 comments

un antreu servit in seara dintre ani,un nou experiment pentru a prepara stridiile ,delicios si cu caracter festiv avind in vedere folosirea sampaniei ca ingredient .totodata,un post pe care il dedic tuturor care m-au vizitat si mi-au facut urari aici,pe blog,iar eu,din varii motive,nu le-am putut raspunde.
sa aveti un an bun ,dragilor!
1 duzina de stridii,
100 ml sampanie,
50 ml smintina ,
2 galbenusuri de ou,
citeva fire de cepsoara,tocate marunt,
piper proaspat risnit,
sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.
mai intii scurgem stridiile de apa de mare,pe care o rezervam.apoi le clatim cu apa rece si le scurgem ,dupa care le asezam intr-un vas termorezistent,pe un strat gros de sare grunjoasa.
amestecam apa de mare rezervata si sampania intr-un vas,piperam dupa gust,apoi plasam vasul respectiv pe foc,aducem la fierbere si lasam lichidul sa se reduca timp de 3-4 minute.intr-un alt vas,tot rezistent la foc,amestecam galbenusurile crude,omogenizindu-le.adaugam peste ele lichidul cu sampanie,in fir subtire,fara a ne opri din amestecare,dupa care il plasam la foc mic,pe aragaz,amestecind tot continuu,inca vreo 3-4 minute.apoi adaugam si smintina,omogenizam bine,mai lasam citeva secunde si luam vasul de pe foc.am obtinut asa-zis-ul sabayon de sampanie,din care luam cu lingurita si plasam in fiecare stridie cite o mica cantitate(1 -1,5 lingurite),ornam cu cepsoara tocata si le lasam la functia grill a cuptorului cca 2 minute.le scoatem din cuptor si le servim calde.
enjoy!:)

16 Comments

  1. Cristina January 12, 2012 at 2:30 pm Reply

    Cred ca este un adevarat deliciu!

  2. Antonina January 12, 2012 at 3:01 pm Reply

    OMG!!! Ma innebunesti cu minunatiile astea!!! Diseara merg sa cumpar si-mi fac si eu!!!

  3. Ana Maria Ciolacu January 12, 2012 at 5:09 pm Reply

    Arata extraordinar ! <3 Ador stridiile, dar le fac destul de rar acasa. Tu faci diferenta, ca intotdeauna ! Te pup cu mare drag !

  4. Vale January 13, 2012 at 8:35 am Reply

    Neaparat le voi face! Arata senzational! Noi suntem mari fani stridii si orice vietate din ocean in general..

  5. archcook January 14, 2012 at 9:00 pm Reply
  6. Ivy January 15, 2012 at 5:30 pm Reply

    This sounds very gourmet.

  7. catkitchen January 15, 2012 at 11:15 pm Reply

    Nu am fcaut inca stridii , dar cu prima ocazie o comit !!!! Arata tare apetisant totul !!

  8. Iulia January 16, 2012 at 12:29 pm Reply

    Aoleu ce-mi faci:). Arata de milioane! Cred ca sunt delicioaseeeee! Pastrez reteta si o voi incerca si eu cat de curand. Multam!

  9. Top Cuisine avec Lavi January 18, 2012 at 10:51 am Reply

    Cat de bine arata!

  10. Yolanda January 18, 2012 at 9:43 pm Reply

    Ce festin!

  11. Magic of Spice January 19, 2012 at 6:30 am Reply

    Such an elegant dish…such beauty!

  12. felis January 19, 2012 at 10:24 pm Reply

    Numai bunatati!…
    Ai un premiu la mine pe blog!

  13. Zazuza’s Gulaschsuppe January 21, 2012 at 12:50 pm Reply

    cat rafinament, draga mea! chiar traiesti intr-un loc minunat, cu asa bogatii venind din ocean!

  14. Leugen January 31, 2012 at 12:35 am Reply

    OK ! Ma bag.De unde iau stridii ?Adica din alea bune ; nu de care a mincat Take Ionescu, de s-a imbolnavit de deces…:)
    Cu deosebit respect

  15. Carmen February 2, 2012 at 11:38 am Reply

    reteta asta nemaipomenita am incercat-o in Belgia (sau na, ceva asemanator). foarte foarte buuun ! acasa inca n-am incercat. nici nu-s sigura ca gasesc unele proaspete.

  16. Inessa February 4, 2012 at 1:57 am Reply

    Ohh… I love oysters. your looks delicious. very nice to meet you. I like your blog.

Leave A Comment

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »