STRIDII GRATINATE CU SOS DE SAMPANIE(OYSTERS GRATIN WITH CHAMPAGNE SAUCE)

un antreu servit in seara dintre ani,un nou experiment pentru a prepara stridiile ,delicios si cu caracter festiv avind in vedere folosirea sampaniei ca ingredient .totodata,un post pe care il dedic tuturor care m-au vizitat si mi-au facut urari aici,pe blog,iar eu,din varii motive,nu le-am putut raspunde.
sa aveti un an bun ,dragilor!
1 duzina de stridii,
100 ml sampanie,
50 ml smintina ,
2 galbenusuri de ou,
citeva fire de cepsoara,tocate marunt,
piper proaspat risnit,
sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.
mai intii scurgem stridiile de apa de mare,pe care o rezervam.apoi le clatim cu apa rece si le scurgem ,dupa care le asezam intr-un vas termorezistent,pe un strat gros de sare grunjoasa.
amestecam apa de mare rezervata si sampania intr-un vas,piperam dupa gust,apoi plasam vasul respectiv pe foc,aducem la fierbere si lasam lichidul sa se reduca timp de 3-4 minute.intr-un alt vas,tot rezistent la foc,amestecam galbenusurile crude,omogenizindu-le.adaugam peste ele lichidul cu sampanie,in fir subtire,fara a ne opri din amestecare,dupa care il plasam la foc mic,pe aragaz,amestecind tot continuu,inca vreo 3-4 minute.apoi adaugam si smintina,omogenizam bine,mai lasam citeva secunde si luam vasul de pe foc.am obtinut asa-zis-ul sabayon de sampanie,din care luam cu lingurita si plasam in fiecare stridie cite o mica cantitate(1 -1,5 lingurite),ornam cu cepsoara tocata si le lasam la functia grill a cuptorului cca 2 minute.le scoatem din cuptor si le servim calde.
enjoy!:)

16 thoughts on “STRIDII GRATINATE CU SOS DE SAMPANIE(OYSTERS GRATIN WITH CHAMPAGNE SAUCE)

  1. Vale

    Neaparat le voi face! Arata senzational! Noi suntem mari fani stridii si orice vietate din ocean in general..

    Reply
  2. Iulia

    Aoleu ce-mi faci:). Arata de milioane! Cred ca sunt delicioaseeeee! Pastrez reteta si o voi incerca si eu cat de curand. Multam!

    Reply
  3. Leugen

    OK ! Ma bag.De unde iau stridii ?Adica din alea bune ; nu de care a mincat Take Ionescu, de s-a imbolnavit de deces…:)
    Cu deosebit respect

    Reply
  4. Carmen

    reteta asta nemaipomenita am incercat-o in Belgia (sau na, ceva asemanator). foarte foarte buuun ! acasa inca n-am incercat. nici nu-s sigura ca gasesc unele proaspete.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *