STRIDII GRATINATE CU SOS CAMEMBERT (GRATIN OF OYSTER IN CAMEMBERT SAUCE)
s-au numarat printre antreurile de craciun ,le-am servit atit crude cit si calde,despre stridii va spuneam citeva cuvinte aici ,azi vin cu o alta reteta pe care am adoptat-o si adaptat-o si care a avut succes :sosul , preparat cu o cantitate mult mai mica de brinza decit cea recomandata de reteta traditionala (camembert este o brinza cu un gust destul de puternic),nu a ascuns/alterat in nici un fel gustul rafinat al stridiilor.iar patrunjelul si piperul au participat de asemenea la potentarea si desavirsirea acestuia,ca urmare au fost apreciate forte ,iar experimentatorul din mine placut surprins!:)
ingrediente pentru 3 persoane:
1 duzina de stridii,
1 pahar de vin alb sec sau cidru brut,
2 esalote,
50 grame brinza camembert fara crusta,
1 lingura de smintina,
piper proaspat risnit,patrunjel verde tocat,
sare grunjoasa(cca 500 grame).
tocam fin esalota si o fierbem in vin pina ce incepe a se inmuia ,iar vinul incepe a se reduce,adaugam apoi brinza camembert la care i-am indepartat crusta ,taiata bucatele si smintina ,amestecind continuu,la foc mic,pina la dizolvarea brinzei si omogenizare.la sfirsit adaugam piperul,cu generozitate.dam deoparte vasul de pe foc si ne ocupam de stridii:le desfacem,le scurgem de apa de mare si le asezam intr-un vas in care am pus un strat gros de aproape 1cm de sare grunjoasa.in fiecare stridie adaugam o lingurita de sos,apoi presaram deasupra fiecareia patrunjel verde tocat .plasam vasul 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius,sau 5 minute la functia grill,dupa ce l-am preincalzit.
cam atit pentru acest inceput de saptamina,va urez un Craciun de poveste in continuare si sa aveti spor la pregatirile pentru noaptea de trecere dintre ani!
enjoy!
Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
anul asta am mancat pentru prima oara stridii,simple.Marturisesc ca nu m-au fermecat asa cum m-as fi asteptat. Gustul acela extrem de pronuntat de alge,al apei probabil, marturisesc ca nu mi-a placut prea tare.De emotie am uitat sa le pun lamaie,poate asa sa se mai fi schimbat ceva.Am vrut sa cumparam de craciun,sa repetam experienta,dar n-am gasit.Poate de anul nou.Reteta asta a ta mi se pare
Un piatto golosamente chic! Da attivare le papille gustative già in fotografia! 🙂 Auguri, cara! Buone feste 🙂
Sarbatori fericite si un an nou cat mai implinit!La multi ani!
Sarbatori fericite si un 2012 plin de realizari si impliniri!
Good ideas and wonderful pictures!
http://paquetevistasbien.blogspot.com
as manca cu mare pofta si placere asa ceva , arata minunat!!!
Beautiful! I've never eaten oysters…
Best wishes for 2012!
Cheers,
Rosa
Ooo….Simona, I net you can get very freah & delicious oyster in France. Good on you. They look really tempting.lol!
Kristy
La multi ani si tot ce iti doresti pentru acest An !!! Ce mult imi place reteta asta o voi testa cu prima ocazie, eu am o problema cu stridiile nu pot sa le consum crude 🙂 dar sunt in cautare de retete pentru ca stiu ca sunt delicioase asezonate si preparate cum trebuie. Multumesc de reteta !
Cred ca e o adevarata delikatesa!
De multi ani vreau sa fac macar o mica gustare simpla de stridii cu lamaie, dar tare greu sunt de gasit (doar prin Metro am vazut de vreo 2 ori / an!).
Acum, ma apuc sa caut sa gasesc stridii!!!
🙂
Sunt minunate stridiile, felicitari Simona!