SOMON CU SALVIE LA CUPTOR (ROASTED SALMON WITH SAGE)

si aceasta este o varianta de asezonare a somonului care a avut succes la ai mei dragi.cu toate ca eu sint de parere ca acestui peste poti sa-i pui doar sare si piper si tot va avea un gust deosebit de bun,fiind aidoma unei femei frumoase,careia ,daca ar fi sa-l citez pe tata,ii sta bine oricum ,chiar si cu un tol in cap.pentru cine nu stie semnificatia substantivului “tzol”,acesta este un asternut,o patura sau un covor de pus pe jos,realizat din cinepa,bumbac,lina…asadar,
ingrediente pentru 3 persoane:
cca 500-600 grame de somon file,
sare ,piper,dupa gust,
zeama unei lime,
1 lingurita de salvie,uscata.
fileul spalat si uscat in prosoape de hirtie se aseaza pe o folie alimentara si se pipereaza si sareaza dupa gust,se stropeste cu zeama de lime si se presara peste el salvia.dupa care il impachetam in folie si il tinem la frigider o ora.il scoatem si il plasam intr-un vas termorezistent pe care il introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius si la functia grill ,il lasam cca 10-15 minute,in functie de grosimea fileului.
il servim cu niste fasole verde(eu am folosit varianta congelata) impachetata in jambon semiafumat si facuta in tigaie,cu un pic de ulei de masline si vreo 100 ml de vin alb,sub capac,la foc mic,cca 15 minute si un sos de iaurt,confectionat in mare pripa din iaurt(cca 100ml),fleur de sel de guerande , piper proaspat risnit(dupa gust) si o lingurita de miere,pe care le-am amestecat foarte bine.montam totul frumos pe o farfurie si servim,pofta buna!:)
enjoy!

7 thoughts on “SOMON CU SALVIE LA CUPTOR (ROASTED SALMON WITH SAGE)

  1. Marcel Iorga

    Excelent!
    Asa combinatie o sa fac si eu cand o sa am timp!
    Acuma, nu-i momentul.
    Si imi pare rau sa-ti spun, ca noi aici in amarata asta de tara, o sa facem cate putin din:
    -carnati
    -caltabos
    -sarmale
    -piftie
    etc., adica porcarii…!
    Sarbatori Fericite Simona! πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *