tot in categoria antreuri am pregatit de Craciun si aceasta salata ,pe care am alaturat-o unor felii de coppa stagionata,un preparat italian din carne de porc.
ingrediente pentru 3 persoane:
1 borcan(cutie) cu inimi de anghinare conservate in apa cu sare,
2 rosii uscate la soare,conservate in ulei de masline,
zeama de la 1/2 de lamiie,
1 lingura ulei de masline,
1 lingura de fulgi de migdale rumeniti,
sare,piper,dupa gust.
se scot inimile de anghinare din borcan si se scurg de apa,se amesteca cu rosiile uscate taiate si deasupra lor se toarna uniform un dressing format prin amestecarea energica a uleiului,sucului de lamiie,sarii ,piperului.se pastreaza la frigider,pentru asezonare,macar 1/2 de ora,apoi totul poate fi transferat in centrul unui platou,dispunind in jur preparatele de porc feliate ,de exemplu.se decoreaza salata cu fulgii de migdale rumeniti usor intr-o tigaie.
enjoy!

6 comments on “SALATA DE ANGHINARE (ARTICHOKE SALAD)”

  1. Superba! Eu stiam anghinarea dupa nume (cred ca de la un medicament pentru fiere facut pe baza de anghinare), dar cum nu o vazusem niciodata in romania habar n-aveam ca e artichaut.
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »