SOMON CU CONOPIDA IN SOS TOMAT (SALMON WITH CAULIFLOWER IN TOMATO SAUCE)

revin cu intirziere cu un nou post pe blog si cu o asociere care nu e inedita,somonul si conopida fiind protagonisti si aici ,dar cu alte arome si alte moduri de gatire.si probabil voi mai persevera in a le reuni in farfurie pentru ca sint printre preferintele noastre de top in materie de carne si legume.

ingrediente pentru 3 persoane:
3 bucati fileu de somon,
1 conopida medie,spalata,scursa si desfacuta buchete,
400 ml suc de rosii,
sare,amestec”5 condimente”(amestec de piper alb,roz,verde,negru si coriandru) dupa gust,
1 ceapa medie,tocata marunt,
2 linguri ulei de masline,
3-4 catei de usturoi,feliati,
1lingura de cepsoara tocata,
1 lingura de patrunjel verde tocat.
incepem cu prepararea conopidei,care dureaza ceva mai mult,adica cca 25-30 minute.incingem uleiul de masline intr-o tigaie si inmuiem acolo,la foc mic,ceapa,citeva minute(cca 5),in ultimul minut adaugam si usturoiul,dupa care adaugam sucul de rosii si buchetele de conopida,amestecam ,asezonam cu sare si “5 condimente” si fierbem sub capac cca 15 minute.scoatem conopida si o rezervam la cald,pe un platou,lasind pe foc mic sosul ramas,alte 5-10 minute,pina scade.in ultimul minut adaugam cepsoara si patrunjelul si mai asezonam o data daca este nevoie,apoi turnam sosul peste conopida si rezervam in continuare la cald.
cit timp lasam sosul sa mijoteze pregatim pestele.
somonul,sarat si condimentat cu “5 condimente”se coace intr-o tigaie antiaderenta,incinsa,la foc mediu,sub capac,cca 3 -4minute pe fiecare parte,in functie de grosime.
plasam somonul gatit pe platoul cu conopida si putem servi,pofta buna!
enjoy!

21 thoughts on “SOMON CU CONOPIDA IN SOS TOMAT (SALMON WITH CAULIFLOWER IN TOMATO SAUCE)

  1. catkitchen

    am impresia ca aceasta bucatica de somon este a mea 😉 , asa de bine arata !!! , imi place si combinatia , oricum ador pestele in orice combinatie !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *