FILE DE PESTE CU MUSTAR (FISH FILLET WITH MUSTARD)

de peste doua saptamini postarea asta isi asteapta cuminte si nerevoltata rindul,dar cum sa fac,am ajuns la vorba aia a lui stanescu care suna cumva asa:”poetul,ca si soldatul,/nu are viata personala”(acuma nu stiu cu care ma identific,abilitatile atit pentru una cit si pentru cealalta imi sint limitate,dar ele exprima cumva iuresul zilnic al activitatilor in care sint cuprinsa si pe care trebuie sa le rezolv cel mai des la minut).in fapt,un scolar (care tine totusi de viata personala!:)) si o zi scurtata din ce in ce mai mult de intuneric isi aduc un aport suficient la lipsa mea de pe aici…nu pot posta cu regularitate,de multe ori m-a trasnit chiar si ideea abandonului “coltului” meu virtual.dupa care am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa ma simt silita sa fac ceva aici si in fond,pot posta atunci cind nu sint presata.ca acum,intr-o duminica dimineata,la cafea…cu zorii mijind abia pe la ora 8,printre valuri de ceata …

……………………………………………………………………………………………………………
pentru pentru reteta de fata puteti alege orice fel de file de peste gen cod,merlucius,merlan.intimplarea a fost ca eu sa incerc un file de “cod negru”,un peste slab pe care am tinut sa-l incerc in ziua respectiva,m-a intrigat tinuta lui bicolora si noutatea,bineinteles…
ingrediente pentru 3 persoane:
1 file de peste de cca 500-600 grame,
1 lingura de smintina,
1lingura de mustar boabe,
sare,piper dupa gust.
pentru garnitura:
100 grame de orez basmati,
3 andive,
500 grame broccoli,
suc de lamiie sau sos de soia.
fileul de peste il asezonam cu sare grunjoasa si piper ,apoi il pensulam cu amestecul obtinut din uniunea mustarului boabe cu smintina,din belsug.tot cu acest amestec pensulam si baza formei termorezistente in care vom transfera pestele.avem grija sa preincalzim cuptorul la 180 grade celsius si plasam pestele acolo si il lasam cca 15-20 minute,pina cind se rumeneste usor deasupra.in timpul acesta pregatim garnitura:oparim 3 minute broccoli desfacut in buchete in apa clocotita,desfacem andivele in foi si fierbem orezul basmati,spalat bine ,in 5-6 ape,cca 10 minute(asta din momentul fierberii),la foc mic si acoperit.il luam de pe foc si il lasam acoperit apoi inca 10-15 minute ,dupa care il rascolim cu furculita sa se aranjeze bob cu bob.in acest moment putem monta si farfuria,alternind pe aproximativ jumatate din ea frunze de andiva cu buchetele de conopida(pe care le stropim cu suc de lamiie si/sau sos de soia,dupa bunul plac),2-3 linguri de orez si fileul de peste desupra sau in imediata vecinatate.sa aveti pofta!
enjoy!

20 thoughts on “FILE DE PESTE CU MUSTAR (FISH FILLET WITH MUSTARD)

  1. Andreea Elena

    arata superb, nu stiu cu ce as incepe din farfurie … probabil cu cate putin din fiecare! imi place orezul,ador andivele, sunt moarta dupa broccoli, sunt dependenta de peste!

    Reply
  2. Apa.Faina.Sare.

    hello, dear! sa nici nu iti treaca prin cap sa abandonezi!!! Posteaza in ritmul tau, cand iti vine bine, ca nu e concurs si noi ne bucuram sa auzim de tine oricand.
    meniul de azi, e cumva facut pentru mine…? ca asa de tare mi se potriveste! Culoare, gust, vitamine… dupa pofta inimii mele!
    te-am pupat, pe curand, codruta

    Reply
  3. Antonina S.

    O da de cate ori n-am simtit si eu finalitatea asta! Dar apoi ca si tine mi-am dat seama ca epuizarea nu tine de sanatate 😉 Iar finalitatea m-ar dezamagi ! Pana la urma blogul e ca un adolescent ce nu are nevoie de atentie permanenta.. se descurca si singur 😉 Eu ii mai dau din cand in cand un pupic;) Cat despre mancarica ta.. arata demential ! as manca-o asa dintr-o imbucatura!! cum ai putea sa ma/ ne privezi de bunatatile astea??? hmmm ia zi tu! Pupici si imbratisari cu drag!!

    Reply
  4. Andreea

    Delicios! Peste mancam si noi azi. Am sa fierb quinoa alba in loc de orez.

    Cat despre timpul de blogarit si eu sunt in aceeasi barca, insa mi-e drag coltul acela, mi-s dragi vizitatorii si am sa ma straduiesc sa scriu cand timpul e ingaduitor.

    Nu vad blogosfera romaneasca fara tine. Te pup si spor la treburi!

    Reply
  5. Brindusa

    In ultima vreme si eu ma simt la fel. Am ajus la concluzia ca am nevoie e un sistem e lumini, ca nu ajung sa fac poze decat dupa apusul soarelui. Poate mi le aduce Mosu’, ca altfel n-am nici o sansa :))

    Cat despre mancarica ta, daca-i peste nu refuz. Cred ca o sa incerc si eu cu niste salau de Dunare.
    Pup.

    Reply
  6. pansy

    Simona,nici sa nu te gandesti ! asta cu blogul e ca si intr-o relatie mai veche,din cand in cand,daca poti, trebuie sa-ti iei putina distanta.asa ca take your time !noi suntem p-aici.

    Reply
  7. Irina

    Imi aduc aminte ca, la un moment dat, mi-am pus aceeasi intrebare, oare ar fi mai bine sa renunt? Apoi mi-am spus, nu ma obliga nimeni, nu fac asta pentru a obtine neaparat ceva, o fac din placere. Asa ca scriu din placere atunci cand am timp. Sper sa te mai citesc muuuult timp de acum incolo.

    Reply
  8. Boabe de Cafea

    De ceva timp am ajuns la concluzia ca meseria mea si blogul nu se mai “inteleg” mai deloc. Daca pana acum aveam timp sa fac poze si dupa amiaza, acum nu mai reusesc sa ajung acasa pe lumina. Asa ca ramane weekendul cand incep sa gatesc dis de dimineata ca sa ajung sa fac niste poze in fuga pana nu apune soarele. Ca si Brandusa, cred ca e cazul sa ma cadorisesc de Craciun cu un cub si niste lumini.
    Sa nu renunti la blog – si o reteta pe luna daca reusesti sa pui eu am sa o astept cu nerabdare! Pupici tie si lui Simon! :*

    Reply
  9. alison

    va multumesc tuturor ,atit de aprecieri,cit si de incurajari,sinteti minunate/minunati!:)
    thank you so much,emily,alisha!:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *