SOMON PRAJIT CU GARNITURA DE CONOPIDA LA CUPTOR (ROASTED SALMON WITH BAKED CAULIFLOWER)

sper ca nu v-a speriat titlul,somonul nu e prajit in clasicul sens al cuvintului …e foarte sigur asta,imediat trec la descrierea retetei,nu inainte de a va asigura ca va aflati in fata unui prinz rapid,de maxim 30 minute,usor,simplu si plin de nutrienti de calitate .punctul de plecare a fost prezenta in frigider a unei conopide ,a somonului si cautarea unui mod de a le imprieteni…prima care mi-a iesit in cale a fost o reteta a marthei stewart ,de la ea am pornit si am si divagat.dar esenta ramine aceeasi:adica somon si conopida!:)

ingrediente pentru 3 persoane:
3 fileuri de somon,
sucul de la 1/2 de lamiie,
1 conopida ,cca 1 kg,desfacuta buchete mari,
3 fileuri de ansoa,tocate
3 catei de usturoi,tocati,
2 linguri ulei de masline,
1/4 lingurita ras-el -hanout,
1/4 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita turmeric,
sare ,piper,dupa gust.
inainte cu ora de a pregati prinzul asezonati fileurile de somon(spalate si zvintate cu prosoape de hirtie)cu sare,piper ,zeama de lamiie si puneti-le in frigider.
intr-o oala,puneti la fiert cca 2l de apa cu o lingurita de sare ,iar cind clocoteste adaugati buchetele de conopida si lasati-le 4-5 minute.le scoateti apoi,le scurgeti si le amestecati cu cumulul condimentelor(mojarati usturoiul tocat cu fileurile de ansoa,turmeric,ras-el-hanout,boia,la sfirsit inglobind si uleiul de masline) ,le plasati intr-o tava la cuptorul preincalzit la 180 grade,functia grill,cca 10 minute,pina incep a se rumeni putin deasupra.
intre timp scoateti fileurile de somon din frigider si le prajiti intr-o tigaie antiaderenta,asezindu-le pe partea cu piele,la fel ca si la pieptul de rata,fara nici un adaos de grasime.in functie de grosimea fileului,prajim cca 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta,pina cind culoarea stralucitoare a somonului devine mata si roz.
asezam pe un platou buchetele de conopida picanta si fileurile de somon prajite si servim…cu maxima placere!pofta buna si un week-end frumos ca si toamna!:)
enjoy!

12 thoughts on “SOMON PRAJIT CU GARNITURA DE CONOPIDA LA CUPTOR (ROASTED SALMON WITH BAKED CAULIFLOWER)

  1. My Little Space

    What a lovely salmon dish, Simona. I'm sure you're still exploring the adventurous place right now. Well, have fun & enjoy every bit of it.
    Blessings, Kristy

    Reply
  2. Antonina

    O sa mor daca ma uit de doua ori la poza.. Somonul imi face cu ochiul si-n somn … l-as manca non stop.. Cu garnitura de conopida nu prea ma impac.. dar pestele m-a terminat! Pupici

    Reply
  3. Ana Maria Ciolacu

    Offf, cum arata… Vreau si euuuu … :(((( Si-s bolnava grav, virusata, cu dureri de gat,cap, oase, muschi, etc… 🙂 Dar las' ca ma fac eu bine! 🙂 Pupicei! xoxoxo

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *