O ZI PENTRU PIINE (ONE DAY FOR BREAD)

cu toata lipsa de timp,neindeminarea si lipsa ustensilelor speciale,nu puteam sa nu dau curs invitatiei si indemnului codrutei –APA.FAINA.SARE de a coace o piine pentru o zi a anului dedicata doar ei.astfel,cu putina timiditate,ceva stingacie si un curaj de care inca nu ma credeam in stare,am parcurs etapele prepararii unei lipii cu apa fermentata cu mere.apa “fermecata” a functionat,mi-a crescut aluatul si mi-a daruit o lipie cu coaja crocanta si miez dulce-acrisor,cu un parfum discret,indescriptibil ca asemanare.

iata dovada,pe care o gasiti si aici,la codruta,intr-o companie de multe piini , rod bogat de miini ce au plamadit aluatul cu mintea, dar mai ales cu sufletul.multumesc,codruta!

happy world bread day!enjoy!

14 thoughts on “O ZI PENTRU PIINE (ONE DAY FOR BREAD)

  1. Apa.Faina.Sare.

    Draga mea, cand vrei sa faci ceva si ai talent, nimic nu iti sta in cale. Tu te-ai descurcat de minune. Poate acum, ca ai spart gheata, o sa vedem mai des la tine pe blog cate ceva din familia painilor.
    …nu degeaba am spus eu ca apa asta de mere e fermecata!
    te pup, simona, si iti multumesc ca ai ai participat cu aceasta frumoasa lipie la ziua mondiala painii.
    codruta

    Reply
  2. Juls

    What an interesting idea! I'd never heard of apple yeast water but that bread looks so fluffy and inviting it must have tasted lovely.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *