COTLETE DE PORC IN SOS DE BOIA DULCE CU FIDEA DE OREZ(PORK CHOPS IN PAPRIKA SAUCE WITH RICE VERMICELLI)

toamna,ploaie ,vint…inca nu prea frig, insa mult prea toamna,parca.in cei citiva pasi de plimbare tentati ieri cu simon,aflat in vacanta ,vintul ne-a intors umbrelele de “n”ori si ne-a facut gecile leoarca.insa tot am fost napadita de regretul ca nu aveam aparatul foto prin preajma…la suprafata apei,in port,imaginile erau de o frumusete rara:clarul apei ,picaturile de ploaie spargindu-l,frunze ruginii placindu-l ici-colo…micile iahturi clatinindu-se si tinguindu-se in acelasi timp, vintul stirnind acorduri nebanuite printre catarge…emotia si frumusetea te pindesc peste tot,in orice clipa ,asteptindu-te.trebuie doar sa deschizi ochii si sa apleci urechea.atit…

……………………………………………………………………………………………………..

e timpul insa sa trecem la fapte si la mincaruri de toamna…emotia gustului face parte din noi in aceeasi masura ca toate celelalte.sau mai mult?sau mai putin?voi ce credeti?
si pentru ca tot desfacusem o sticla de cidru pentru porcul cu mere ,am trecut la folosirea ei in reteta pe care v-o prezint astazi si care a avut parte de o primire buna la masa noastra.:)

ingrediente pentru 3 persoane:

3 cotlete de porc,
1 lingura de unt,
1 lingura de boia dulce,
sare,piper,dupa gust,
200 ml smintina,
150 ml de cidru,
1 lingurita de ardei iute pisat,
50 grame fidea de orez.
cotletele se condimenteaza cu sare, piper si boia(din abundenta) si se rumenesc in tigaia in care am incins untul,la foc mediu,sub capac,4-5 minute pe fiecare parte.intre timp in smintina incorporam cidrul si cind amestecul este omogen il turnam peste cotlete si lasam amestecul sa mijoteze,la foc mic,sub capac,cca 20-30 minute,intorcind carnea de 2-3 ori in acest timp,pina cind sosul capata consistenta si carnea e gatita.daca e nevoie,mai puteti completa cu cidru sau apa ,pina cind furculita intra usor in carne.
preparati fideaua de orez conform instructiunilor de pe pachet ,repartizati-o pe farfurii,deasupra plasati cotletele si sosul ,decorati cu ardei iute pisat apoi serviti.
enjoy!

13 comments on “COTLETE DE PORC IN SOS DE BOIA DULCE CU FIDEA DE OREZ(PORK CHOPS IN PAPRIKA SAUCE WITH RICE VERMICELLI)”

  1. "emotia si frumusetea te pindesc peste tot,in orice clipa ,asteptindu-te.trebuie doar sa deschizi ochii si sa apleci urechea.atit…" nici ca se putea spune mai bine! Ma bucur sa descopar cu fiecare postare pe care ti-o citesc, un om asa de frumos si plin de caldura! Frumusetea, dragostea, gingasia sunt chiar langa noi, in sufletul nostru si din pacate prea putini au timp sau vor sa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Translate »