CLAFOUTIS CU STRUGURI ROSE (ROSE GRAPES CLAFOUTIS)

se prea poate sa fiti deja plictisiti de clafoutis-urile mele,dar cum nu am avut alt dulce pregatit in ultima vreme,pledez in continuare pentru el:putina faina,putin zahar,mult lapte(o sursa de calciu deloc de neglijat pentru noi toti si il putem alege cu ce procent de grasime il vrem),fructe pe alese,de care vreti(ieri am facut si unul cu mere, nu a avut parte de sedinta foto:),poate urmatorul,mirosul de mar copt e asa potrivit anotimpurilor reci!) si nu mai putin important,rapid de incropit ,nepretentios,cu mare succes la copii ,datorita consistentei de budinca.

si asa,in ciclul “meme marie avec autre chapeau”(nu stiu daca m-am exprimat corect,astept corecturi de la cunoscatori),clafoutis cu struguri rose,aceeasi reteta ca la cel cu struguri albi ,dar cum spunea si Kadia, cu un aspect estetic net in favoarea noii culori.
in plus,de aceasta data am reusit sa-i fac o fotografie cind l-am scos din cuptor,cind e tuguiat , umflat in pene si chiar crapat de orgoliu:ei,ce ziceti,nu-i asa ca arat bine?

ei,si cu asta inchei saptamina pe blog, va spun la revedere si va urez sa aveti o duminica precum un bob de strugure rose:perfecta!:)

enjoy!:)

16 thoughts on “CLAFOUTIS CU STRUGURI ROSE (ROSE GRAPES CLAFOUTIS)

  1. Kadia

    Tare frumoasa e! Imi place atat de mult, inca am inceput sa ma intreb ce inseamna clafoutis… Evident e o prajiturica cu fructe, dar n-am stiut ca e frantuzesc la origine. Oare cum mi-a scapat si nu l-am vazut in Franta? Sau poate din cauza ca n-am recunoscut numele nu m-a interesat 🙁

    Reply
  2. Anonymous

    waw. chiar c-o sa incerc si eu. n-am facut niciodata.
    ( la même Marie avec un autre chapeau)
    nu-i corectare , doar o afirmatie. aceeasi marie cu alta palarie. dar chiar ca-i adevarat.
    maaaaaaan,…acuma ma si apuc sa fac o marie de-asta.
    merci mult

    Reply
  3. pansy

    imi plac prajiturile cu fructe si nu conteaza cu ce fructe faci,este un desert rapid si delicios.eu nu ma plictisesc de retetele tale.

    Reply
  4. Sorina

    Ce deliciu! Si foarte usor de facut. Eu faceam cu prune, dar s-au cam trecut, acum fierb in butoiul pentru tuica. Trec azi prin piata sa iau niste struguri!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *