CARTOFI DULCI LA CUPTOR (BAKED SWEET POTATOES )


daca tot s-a schimbat ora,azi am putea sari peste micul dejun si am putea incepe direct cu o gustare de pomina,inchinata toamnei.si daca tot sintem axati pe tonuri de portocaliu din cauza dovleacului sarbatorit miine peste ocean,dar si la noi cite putin(macar de dragul de a scobi si de a ne juca cu el impreuna cu cei mai mici din preajma noastra),sa trecem la cartofi dulci,aceste minunatii nutritive (contin vitamina a, c, b6, mangan , cupru, fibre, potasiu, fier ), pe care nu e rau sa le avem pe masa noastra,macar din cind in cind.de cind i-am descoperit,i-am folosit in supe,piureuri,la gratar,in unele salate.ieri i-am gatit dupa o reteta citita acum ceva vreme pe good food si recunosc cu mina pe inima,mi-au fost tare pe plac:locul unu in top,ramine rezervat pina la urmatoarea experienta “portocalie ” si dulce…

ingrediente pentru 3 persoane:
3 cartofi dulci ,cca 600 grame,spalati cu un burete de sirma si taiati in 6,pe lung,
1 lingurita de harissa,
100 grame de smintina,
1 buchetel mic de cepsoara.
amestecam cartofii taiati cu harissa bine de tot,si-i plasam in tava de ragaz,pe hirtie de copt,dupa care ii introducem in cuptorul incalzit la 180 grade,cca 30-40 minute,pina se rumenesc.
separat,amestecam smintina cu cepsoara tocata.servim cartofii calzi trecindu-i prin acest dip .
enjoy!:)

17 comments on “CARTOFI DULCI LA CUPTOR (BAKED SWEET POTATOES )”

  1. am mancat o singura data,mai demult, la un thanksgiving,sub forma de piure,dar nu m-au dat pe spate sa zic asa.fiind si scumpi nu i-am mai incercat.Dar varianta asta a ta as incerca-o.

  2. Love sweet potatoes! They very hard to find in this country, but looking at this brings me back memories of when I was in USA. This would be a great side dish to baked chicken.

    Have a wonderful day.

  3. asta e prima data cand intru la tine pe blog si reteta asta cred k o voi face chiar saptamana aceasta..doar ca nu stiu ce este harissa?..daca ma poti ajuta cu o mica explicatie..mersi:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »