Blog Detail

CARTOFI DULCI LA CUPTOR (BAKED SWEET POTATOES )

30 Oct 11
Simona Haliga
17 comments


daca tot s-a schimbat ora,azi am putea sari peste micul dejun si am putea incepe direct cu o gustare de pomina,inchinata toamnei.si daca tot sintem axati pe tonuri de portocaliu din cauza dovleacului sarbatorit miine peste ocean,dar si la noi cite putin(macar de dragul de a scobi si de a ne juca cu el impreuna cu cei mai mici din preajma noastra),sa trecem la cartofi dulci,aceste minunatii nutritive (contin vitamina a, c, b6, mangan , cupru, fibre, potasiu, fier ), pe care nu e rau sa le avem pe masa noastra,macar din cind in cind.de cind i-am descoperit,i-am folosit in supe,piureuri,la gratar,in unele salate.ieri i-am gatit dupa o reteta citita acum ceva vreme pe good food si recunosc cu mina pe inima,mi-au fost tare pe plac:locul unu in top,ramine rezervat pina la urmatoarea experienta “portocalie ” si dulce…

ingrediente pentru 3 persoane:
3 cartofi dulci ,cca 600 grame,spalati cu un burete de sirma si taiati in 6,pe lung,
1 lingurita de harissa,
100 grame de smintina,
1 buchetel mic de cepsoara.
amestecam cartofii taiati cu harissa bine de tot,si-i plasam in tava de ragaz,pe hirtie de copt,dupa care ii introducem in cuptorul incalzit la 180 grade,cca 30-40 minute,pina se rumenesc.
separat,amestecam smintina cu cepsoara tocata.servim cartofii calzi trecindu-i prin acest dip .
enjoy!:)

17 Comments

  1. Delicioasa October 30, 2011 at 9:55 am Reply

    Frumosi si sanatosi! Arata impecabil fotografia, ca de obicei. Pregatesc si eu azi 🙂 O zi frumoasa!

  2. Alex October 30, 2011 at 10:00 am Reply

    Ce bine arata.Iubesc cartofii dulci…

  3. Mitinita October 30, 2011 at 10:07 am Reply

    ce pofta mi-ai facut,mai ales ca au si harissa!

  4. Emily October 30, 2011 at 12:25 pm Reply

    arata minunat! trebuie sa-i fac si eu! :*

  5. Brindusa October 30, 2011 at 1:09 pm Reply

    N-am mancat niciodata cartofi dulci. Ai tai sunt tare tentanti.

  6. Pegasuslegend October 30, 2011 at 3:34 pm Reply

    great and healthier idea! love them!

  7. Pegasuslegend October 30, 2011 at 3:34 pm Reply

    This comment has been removed by a blog administrator.

  8. Licuta Marin October 30, 2011 at 6:14 pm Reply

    Ce frumusete!!!Sunt tare deliciosi!Pup!

  9. Dan si Ionela Dumitru October 30, 2011 at 7:10 pm Reply

    Arata delicios, facem.

  10. Zazuza’s Gulaschsuppe October 31, 2011 at 8:14 am Reply

    n-am mancat niciodata, daca iti poti imagina asa ceva :)). trebuie incercat, ca prea frumos vorbesti despre ei :))

  11. pansy November 1, 2011 at 11:52 am Reply

    am mancat o singura data,mai demult, la un thanksgiving,sub forma de piure,dar nu m-au dat pe spate sa zic asa.fiind si scumpi nu i-am mai incercat.Dar varianta asta a ta as incerca-o.

  12. Kadia November 1, 2011 at 10:18 pm Reply

    Ce culoare frumoasa au cartofii astia! Sunt foarte decorativi dar si buni!

  13. feldefel.arts November 2, 2011 at 10:18 am Reply

    Minunati! Nu ma mai satur de ei!

  14. Mari @ Mari’s Cakes November 2, 2011 at 1:32 pm Reply

    Love sweet potatoes! They very hard to find in this country, but looking at this brings me back memories of when I was in USA. This would be a great side dish to baked chicken.

    Have a wonderful day.

  15. Roxana GreenGirl November 2, 2011 at 3:27 pm Reply

    aseara la cina am facut cartofi dulci a la Simona. FFFFFF buni! Multumim de reteta!

  16. catkitchen November 6, 2011 at 8:49 pm Reply

    ce culoare frumoasa !!!! … cred ca au fost deliciosi ;)….

  17. Anonymous September 10, 2012 at 5:06 pm Reply

    asta e prima data cand intru la tine pe blog si reteta asta cred k o voi face chiar saptamana aceasta..doar ca nu stiu ce este harissa?..daca ma poti ajuta cu o mica explicatie..mersi:D

Leave A Comment

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »