PUI CONDIMENTAT LA CUPTOR(SPICY BAKED CHICKEN)
…nimic nou pe frontul de est,adica nici timp de sedinte foto cu farfurii nu am mai avut,draft-urile sint goale-goale si mincarea de multa vreme mincata-rasmincata.cum e cazul acestui pui ratacit pe aici printr-o minune si pe care l-am executat intr-o zi grabita si total lipsita de inspiratie …si fiindca tot vorbeam aici de ras-el-hanout,am zis ca sa va impartasesc o reteta cu carne in care acest amestec e prezent,nu numai orezul sus-amintit.
ingrediente pentru 5 persoane:
1 pui,cca 1,5 kg,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb sec,
1 lamiie,
1 lingura ras-el-hanout,
1 lingura boia de ardei dulce,
1 lingurita de piper,rasa,
1 lingurita sare de mare.
untul,aflat la temperatura camerei,moale,se amesteca cu restul condimentelor,formind o pasta cu care vom freca uniform puiul spalat si zvintat cu prosoape de hirtie .in interiorul puiului punem lamiia taiata in 2 si il plasam intr-un vas pentru copt,in care rasturnam cei 100 ml de vin.dam la cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam o ora,la jumatatea timpului intoarcindu-l si pe partea cealalta.
servim cu cartofi rumeniti in tigaie sau la cuptor si salata verde.cam atit,sa aveti o zi frumoasa si buna!:)
enjoy!
this cichen is wanderful….yummy
Arata bestial, si puiul si cartofii! 🙂
Sunteti cu adevarat o maestra in bucatarie. Maine cand nu va fi post ci o sarbatoare mare cred ca o vom incerca.
Ce bine arata! Super super!
Arata delicios! Imi place mult garnitura.
Ha un aspetto fantastico questo tuo pollo, ciao
Stunning!
THis looks HEAVENLY!
Îmi place acest fel de mancare arata foarte bine, am invatat mult timp în urmă, nu română amintesc prea multe, îmbrăţişare.
Doamne ce poze faci! Arata demential de bine!
Simona, you never stopped impressing me with all your home cook meal or food….especially salad!
Kristy