PUI CONDIMENTAT LA CUPTOR(SPICY BAKED CHICKEN)

…nimic nou pe frontul de est,adica nici timp de sedinte foto cu farfurii nu am mai avut,draft-urile sint goale-goale si mincarea de multa vreme mincata-rasmincata.cum e cazul acestui pui ratacit pe aici printr-o minune si pe care l-am executat intr-o zi grabita si total lipsita de inspiratie …si fiindca tot vorbeam aici de ras-el-hanout,am zis ca sa va impartasesc o reteta cu carne in care acest amestec e prezent,nu numai orezul sus-amintit.

ingrediente pentru 5 persoane:
1 pui,cca 1,5 kg,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb sec,
1 lamiie,
1 lingura ras-el-hanout,
1 lingura boia de ardei dulce,
1 lingurita de piper,rasa,
1 lingurita sare de mare.
untul,aflat la temperatura camerei,moale,se amesteca cu restul condimentelor,formind o pasta cu care vom freca uniform puiul spalat si zvintat cu prosoape de hirtie .in interiorul puiului punem lamiia taiata in 2 si il plasam intr-un vas pentru copt,in care rasturnam cei 100 ml de vin.dam la cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam o ora,la jumatatea timpului intoarcindu-l si pe partea cealalta.
servim cu cartofi rumeniti in tigaie sau la cuptor si salata verde.cam atit,sa aveti o zi frumoasa si buna!:)
enjoy!

11 comments on “PUI CONDIMENTAT LA CUPTOR(SPICY BAKED CHICKEN)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »