MIDII CU SOS CURRY(CURRY MUSSELS)

portia de midii a saptaminii ce tocmai am incheiat-o am dedicat-o unui nou experiment si prin urmare unui alt sos in care sa pluteasca delicioasele scoicute.si nu m-am limitat doar la curry,nu m-a lasat inima sa nu mai completez cu niste ras-el-hanout si putin turmeric,erau la indemina si nu am pregetat a le adauga,rezultatul nu a fost deloc rau,din contra:),si mi-am zis ca trebuie sa-l impartasesc si cu voi ,neaparat!

va urez o saptamina usoara,plina de impliniri si va invit la midii,sper sa va placa!
ingrediente pentru 4 persoane:
2 kg de midii,
2 esalote,
50 grame unt,
150 ml vin,
200 grame smintina,
1 lingura curry,
1 lingurita ras-el-hanout,
1 lingurita turmeric,
piper,dupa gust,
un buchet de patrunjel verde.
intr-o oala inalta(in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin ,o lasam acolo pina devine trasparenta,la foc mic,amestecind din cind in cind.adaugam apoi vinul peste ea , cind totul ajunge la fierbere,adaugam si scoicile,pe care le lasam sa fiarba 5 minute.aruncam exemplarele care nu s-au deschis ,iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald.in lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina ,in care am incorporat intre timp curry,turmeric si ras -el-hanout.potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute ,la foc mic,sa capete consistenta.adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat,amestecam si luam vasul de pe foc,apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile.noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu,mi-a parut cea mai potrivita alegere.
enjoy!

14 thoughts on “MIDII CU SOS CURRY(CURRY MUSSELS)

  1. gaby's blog

    mooaama imi dai si mie una? Sambata am vrut sa cumpar sa fac si eu , dar fiind pe la ora 8 seara am zi ca ma prinde miezul noptii spalandu-le. Asa ca au ramas pe alta data iar reteta ta suna bine! pupici

    Reply
  2. simona

    gaby,vino,esti invitata mea la o portie!:)
    ras-el -hanout este un melanj de vreo 27 condimente,folosit in bucataria nord-africana.eu l-am luat de la un magazin marocan de aici,dar poti sa-ti prepari si singura amestecul,gasesti la radu popovici pe blog un post special inchinat acestui condiment si modul in care poate fi obtinut in casa.

    Reply
  3. My Little Space

    Simonca, the picture looks so attractive and the clams simply fabulous. Making me salivate! slurp….. Still busy getting to know the new environment? Hope everything is well on your side.
    Kristy ((hugs))

    Reply
  4. VertAnge

    Alison, ma omori cu atatea retete cu midii. 🙂
    Nu mai intrasem de mult pe blog si acum am dat peste o invazie de retete delicioase avand ca subiect principal vietatile marine preferate de mine.
    Trebuie sa dau un tur prin supermarket-uri sa vad daca le gasesc pe undeva proaspete, caci congelate nu ma tenteaza asa tare.
    Spor la treaba in continuare!

    Reply
  5. pansy

    mai Alison,tu mi-ai pus gand rau ! acusica zbor pana la tine,evident ca virtual,da’gustul e asa oriental si imi place.Nu l-am incercat jamais cu scoici.evident ca gustul predominant e cel de chimion, sunt tare curioasa.eu nu am sa cumpar scoici in cochilie,astea le mamanc doar cand le culegem noi de la mare,in rest cumpar carne de scoici,cum ti-am mai spus.cred ca spre anul nou am sa incerc reteta.
    reteta de ras-el hanout am si eu pe blog,reteta ce o am de la un marocan,ghid al nostru la marrakech.se pare ca condimentul asta e oareum condimentul familiei,sau al magazinului,fiecare il face altfel,dar ingredientele de baza raman aceleasi.

    Reply
  6. Yolanda

    Uite, acum am vazut postarea asta minunata. Am un frigider o punga vidata de midii si vreau sa le fac(em)* in stil thai tonight- asta pentru ca am lemon grass, sofran si lapte de cocos. Imi e atit de foame. Te-am adaugat in Blogroll, nu stiu de ce nu am facut-o pina acum. Ador blogul tau, xx

    *eu pe post de asistenta this time. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *