LABNEH


pentru azi nimic mai simplu decit un iaurt strecurat ,pe care tot l-am vazut la yolanda,atit in varianta dulce ,cit si sarata,celebrul labneh din peninsula arabica si levant.sarac in grasimi si carbohidrati,bogat in proteine,cu o consistenta la confluenta dintre un iaurt gros si brinza,el poate fi consumat ca atare , la oricare din mesele zilei,dupa cum va dicteaza inspiratia:cu citeva picaturi de ulei de masline,frunze de menta sau busuioc,fistic sau alte oleaginoase zdrobite putin,fructe,miere,seminte de rodie,marar,felii de castravete etc.
procedeul de obtinere este cit se poate de simplu:intr-un filtru de hirtie sau servet curat,tifon, plasat deasupra unei strecuratori(la rindul ei asezata pe un vas in care sa se scurga lichidul rezultat) turnam iaurtul cumparat si-l lasam in frigider ,la scurs ,pe parcursul unei zile sau nopti.crema de brinza rezultata o depozitam intr-un vas cu capac si o pastram in frigider ,eu am pastrat-o si cite 4-5 zile si nu a avut de suferit.
pentru cine maninca sarat poate amesteca continutul iaurtului inainte de a fi pus la scurs(1 lingurita sare la un litru iaurt) sau dupa obtinerea cremei de brinza.tot ulterior scurgerii este posibila si aditia de ierburi aromatice.
acestea fiind spuse,multumirile mele yolandei si o zi frumoasa tuturor,inclusiv in bucatarie!:)

9 thoughts on “LABNEH

  1. Anonymous

    Cred ca branzica ta este foarte buna pentru nepotica mea de 14 luni.Multumesc de doua ori pentru tine si pentru Yolanda.

    Reply
  2. Micul

    Ador labneh.Am avut conceidu in care in fiecare dimineata imi ziceam, azi incerci si altceva; si tot la labneh, hummus si paine lipie ajungeam.
    Pupam Iepu, cu drag.

    Reply
  3. codruta

    Imi place foarte mult reteta asta. Saraca in grasimi si carbohidrati, dar in acelasi timp cu gust! Pare a fi gustarea perfecta. Prezentarea si poza sunt de exceptie. Merci de inspiratie. Si tie, si Yolandei.
    codruta

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *