GRATIN DE CONOPIDA CU BRINZA SI SUNCA(CAULIFLOWER GRATIN WITH COULOMMIERS CHEESE AND HAM)
un prinz pregatit zilele trecute ,cind aveam la dispozitie o singura ora sa execut felul unu si felul doi…nu-i tocmai ce iubesc eu mai mult ,dar gratinul acesta calorios 🙂 a fost savurat pina la ultima farima.si foarte important,m-am incadrat in limita de timp impusa,ceea ce compenseza faptul ca nu-s chiar extaziata .:)
ingrediente:
1 conopida de cca 1kg,spalata si desfacuta in buchetele,
150-200 grame brinza coulommiers,
200 grame sunca,
1 ou,
100 ml smintina,
verdeata tocata pentru decor.
conopida se fierbe timp de 3 minute intr-un vas,apoi se scurge de apa si se aseaza in vasul in care vom face gratinul.peste ea asezam brinza facuta cubulete ,cit si sunca ,pe care am taiat-o fisii subtirele si am rumenit-o putin intr-o tigaie antiaderenta.dam la cuptor,180 grade ,cca 25-30 minute,in ultimile 10 minute adaugind si smintina amestecata cu oul batut,repartizind-o uniform.decoram cu verdeata tocata(patrunjel,cepsoara) si servim cald,in compania unei salate verzi,asezonate din belsug cu lamiie.
enjoy!
Arata excelent!! Felicitari!
Delicios!
Delicios!
multumesc,:)!
Ce tare arata Simona draga! Ce culori frumoase…cred ca e super la gust. Se trece pe lista pentru acest weekend;) . Multam de reteta!
Te pupic cu drag!
Meravigliosa questa tua ricetta, ciao
Amazing photo This looks incredibly delish! I love it!
Simona, what a great looking tray of gratin. Hope I can join you for some too! :o)
Take care & enjoy life there!
Blessings,
Kristy ((hugs))
Rapid, apetisant!
Foarte bun!
mie placandu-mi conopida,ador sufleul de conopida .nu stiu cum e cu branza de care spui,dar cu telemea amestecata cu branza de vaci (sau fara asta din urma) si cu mult marar in compozitie,e tare buna.