GRATIN DE CONOPIDA CU BRINZA SI SUNCA(CAULIFLOWER GRATIN WITH COULOMMIERS CHEESE AND HAM)

un prinz pregatit zilele trecute ,cind aveam la dispozitie o singura ora sa execut felul unu si felul doi…nu-i tocmai ce iubesc eu mai mult ,dar gratinul acesta calorios 🙂 a fost savurat pina la ultima farima.si foarte important,m-am incadrat in limita de timp impusa,ceea ce compenseza faptul ca nu-s chiar extaziata .:)

ingrediente:
1 conopida de cca 1kg,spalata si desfacuta in buchetele,
150-200 grame brinza coulommiers,
200 grame sunca,
1 ou,
100 ml smintina,
verdeata tocata pentru decor.
conopida se fierbe timp de 3 minute intr-un vas,apoi se scurge de apa si se aseaza in vasul in care vom face gratinul.peste ea asezam brinza facuta cubulete ,cit si sunca ,pe care am taiat-o fisii subtirele si am rumenit-o putin intr-o tigaie antiaderenta.dam la cuptor,180 grade ,cca 25-30 minute,in ultimile 10 minute adaugind si smintina amestecata cu oul batut,repartizind-o uniform.decoram cu verdeata tocata(patrunjel,cepsoara) si servim cald,in compania unei salate verzi,asezonate din belsug cu lamiie.
enjoy!

11 thoughts on “GRATIN DE CONOPIDA CU BRINZA SI SUNCA(CAULIFLOWER GRATIN WITH COULOMMIERS CHEESE AND HAM)

  1. Iulia

    Ce tare arata Simona draga! Ce culori frumoase…cred ca e super la gust. Se trece pe lista pentru acest weekend;) . Multam de reteta!
    Te pupic cu drag!

    Reply
  2. pansy

    mie placandu-mi conopida,ador sufleul de conopida .nu stiu cum e cu branza de care spui,dar cu telemea amestecata cu branza de vaci (sau fara asta din urma) si cu mult marar in compozitie,e tare buna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *