COTLETE DE PORC & OREZ CU GOJI BERRY (PORK CHOPS & GOJI BERRY RICE)

povestea e foarte simpla:dragul de simon,iepurasul-scolar,prefera carnea de pui si porc…mai ales porc.si orezul.dar galben sa fie, intelegeti?:) asa se face ca pentru prinzul primei zi de scoala din viata lui,nu puteam sa ratez ocazia de a-i oferi ceva pe plac si care sa-mi ia si putin timp intre drumurile pe care aveam a le face.
ingrediente pentru 3 persoane:
3 cotelete de porc,condimentate cu cimbru ,sare,piper,praf de usturoi,dupa gustul propriu(eu am facut acest lucru in seara precedenta si le-am lasat in frigider pentru asezonare),
2 linguri ulei de masline,
150 grame de orez,cu bob lung,
1 lingurita de amestec de condimente ras -el-hanout(despre acest amestec de condimente gasiti detalii la radu ,tocmai a scris despre el),
1/4 lingurita turmeric,
2 linguri cu virf cu goji berry.
cotletele condimentate se rumenesc in uleiul de masline,la foc mediu,cite 5 minute pe fiecare parte.concomitent,orezul spalat bine,pina la limpezirea apei,se pune la fiert intr-un vas cu o cantitate de apa echivalenta in volum cu el(1cana orez:1 cana apa),cu ras-el-hanout si turmeric.cind va incepe sa fiarba trebuie sa dam focul la mic si sa plasam un capac pe vasul in care are loc fierberea.lasam asa 10-12 minute,apoi luam de pe foc si lasam acoperit inca 15 minute.amestecam cu o furculita orezul si adaugam si fructele de goji,amestecam iar,incorporindu-le in masa de orez,lucru care le va face sa absorba aburii calzi si sa se umfle.montam faruria cu cotletul rumenit ,orezul insotit de goji si servim cu o salata verde,neaparat!:)
enjoy!

7 thoughts on “COTLETE DE PORC & OREZ CU GOJI BERRY (PORK CHOPS & GOJI BERRY RICE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *