CLAFOUTIS CU MURE SI PIERSICI (BLUEBERRY AND PEACH CLAFOUTIS )



cum clafoutis-ul cu cirese dainuia inca proaspat in memoria mea si desi la piata se mai gasesc cirese(daca nu ma inseala memoria ,sint “de ardeche”,un departament in SE -ul frantei),lucru care ma intriga,e septembrie,totusi,am ales sa fac o varianta de sezon, cu mure si cu piersici .rezultatul a fost nesperat de bun , asa ca am decis sa-l impart virtual si cu voi,desi nu am avut stocata o poza de calitate,aceasta de mai sus fiind surprinsa exact la ultima felie ramasa si devorata apoi rapid pina la ultima farima…INGREDIENTE:

1 lingura de unt,cu care gresam forma in care coacem prajitura,
1 1/2cana(200 ml) de mure,
3 piersici mari,feliate,
1/2 cana de zahar,
1 cana faina,
1 cana lapte,
3 oua,
esenta de vanilie,
1 lingura nuca de cocos razuita ,pentru decor.
in forma gresata cu unt asezam fructele,iar peste ele repartizam compozitia rezultata din restul ingredientelor(adica ouale batute putin,cu faina,esenta,laptele,zaharul).dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 grade si il lasam acolo cca 45 minute,pina prajitura trece testul cu scobitoarea.
o lasam la racit la temperatura camerei si o pudram cu nuca de cocos, apoi o putem servi.rece imi pare varianta cea mai propice de consum,si daca insoteste si cafeaua dintr-o simbata dimineata,week-end-ul deja capata miros de rasfat.ceea ce va doresc din suflet!
enjoy!

17 thoughts on “CLAFOUTIS CU MURE SI PIERSICI (BLUEBERRY AND PEACH CLAFOUTIS )

  1. sarah

    salivez si te declar pe tine…bine ,bine ,prajiturica ta vinovata.zici ca sa gatat,ha?sau doar sa scapi de cersetori (a se citi,de mine) ai spus ca era ultima felie?pupicei

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *