SOTE AROMAT DE ARDEI CU FASOLE FLAGEOLET (FLAVORED PEPPERS SAUTE WITH FLAGEOLET BEANS)

povestea aromatului sote incepe cu doua frunze de dafin rupte dintr-un gard viu,mirosite si contemplate,apoi uitate intr-un colt de bucatarie …si regasite in ziua urmatoare,cind eram in cautarea a ceva care sa insoteasca o clasica friptura de pui.adica pulpe cu ierburi ,usturoi,piper si sare,putin vin alb,la cuptor,o ora…frunzele au fost de bun augur inspiratiei mele,am construit la iuteala un sote aromat in care principalii protagonisti au fost boabele de fasole flageolet(o varietate de fasole alba ale carei boabe se consuma inainte de a se maturiza,cind inca sint verzi) si trei ardei in trei culori.:)

ingrediente pentru 3 persoane:
3 ardei grasi,diferit colorati,
1 cutie conserva cu boabe de fasole flageolet,cca 600 grame,
3 catei de usturoi,tocati fin,
2 linguri de ulei de masline,
1/4 lingurita boabe de coriandru,
1 lingurita oregano uscat,
1/4 lingurita scortisoara,
1/4lingurita ardei iute pisat,
2 frunze de dafin,
sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust.
incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotam cca 30 secunde usturoiul tocat fin,impreuna cu boabele coriandru,zdrobite putin sub lama cutitului ,adaugam apoi si cei 3 ardei taiati fideluta,ii sotam si pe ei cca 3 minute,apoi adaugam fasolea boabe,clatita bine cu apa si scursa,asezonam intreg amestecul cu sare ,piper,adaugam si scortisoara,oregano,ardeiul iute si frunzele de dafin si sotam pentru inca 3-4 minute,sa se intrepatrunda bine aromele .eu am decorat in marea graba cu citeva felii de usturoi si putin patrunjel uscat, cam atit si un rezultat …delicios!:)
enjoy!

9 thoughts on “SOTE AROMAT DE ARDEI CU FASOLE FLAGEOLET (FLAVORED PEPPERS SAUTE WITH FLAGEOLET BEANS)

  1. maya

    Lecker!De as’noapte ma tot boldeam dupa fasolicile astea!Se pare ca se gasesc si la noi.Azi merg în cautare 😀
    Pupici!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *