O PLEDOARIE PENTRU "NAIVE"


daca ati vazut in ultimul timp in sidebar un banner azuriu NAIVE si nu ati dat deja click pe el,sa aflati despre ce este vorba,a sosit momentul explicatiilor… nu ,nu am fost remunerata pentru a face reclama,vreau sa fie clar,de la bun inceput,fac acest lucru pentru ca eu mai cred in naivitate…cu toate lectiile dure pe care le-am primit,rind pe rind ,de la viata.mai bine zis de la semeni.nu stiu daca am urmat sfatul divin si am intors celalalt obraz de fiecare data,dar nici nu am putut sa raspund cu aceeasi moneda…tot din naivitate:aceea de a crede ca in fiecare din noi exista ceva bun si frumos care inca nu s-a revelat datorita atmosferei improprii,nesansei.
intr-o lume in care “naivul” a decazut , desi avem atita nevoie de el,iar artificialul tinde sa ne sufoce,cineva vrea sa-l puna iar in valoare,la modul concret.
asa se face ca intr-o piata suprasaturata de bauturi racoritoare,multe din ele adinc implementate pe piata cit si in creierul consumatorului,la iasi,o echipa tinara a inceput sa produca suc integral de fructe.a inceput cu unul de mere,mere culese cu mina din livada.ce fel de livada?una in curs de atestare pentru agricultura ecologica,desigur,in care tratamentele aplicate fructelor sint putine si nedaunatoare.
salut initiativa celor de la NAIVE de a”imbutelia” parfumul unui mar autohton si de a-l oferi noua tuturor si le urez sa-si pastreze “visul”,standardele si sa le mearga bine!:)
in continuare,citeva amanunte tehnice de producere a sucului pe care le-am primit pe e-mail si pe care le ofer celor interesati :

Înainte de prelucrare, fructele sunt spălate cu un jet puternic de apă, apoi sunt alimentate în storcător, de unde un alimentator elicoidal le transportă la discul de măcinat, în timp ce fructele sunt spălate în continuu.

Sucul de mere 100% natural este presat din pasta obţinută.

Sucul organic, cu valoarea sa nutritivă întreagă este pus în recipienţi din inox, în stare nefiltrată. De aici sucul este pus în pasteurizator, unde este tratat termic, la 82 grade, timp de 5 minute. În acest timp, se distrug microflora, microorganismele ce determinã fermentarea sucului. Vitaminele nu sînt termostabile, la 100 grade se distrug. Totuși, la 82 grade ele nu sînt afectate, rãmîn aproape toate și se pãstreazã și aroma fructelor.

Sucul de mere proaspăt pasteurizat este îmbuteliat cald şi ambalat în sistem BIB (Bag In Box), conferând astfel un termen de valabilitate mai lung şi păstrând gustul şi mirosul original al fructelor.

Avantajele ambalajului BIB (Bag-In-Box):

Sucul de mere îmbuteliat în pungi rezistente, este ambalat în cutii de carton, de unde se poate doza timp de 30 zile de la deschidere, sau 1 an de la îmbuteliere.

Pe punga din plastic este montat un dozator cu arc VITOP, care previne pătrunderea aerului în pungă, păstrând astfel gustul şi valabilitatea produsului.

Tehnologia e extraordinar de simpla, similara cu prepararea compoturilor de casa.

Toata filosofia sta in pasteurizarea domoala, la 82 de grade, care distruge microflora din suc dar nu distruge decit o mica parte din calitatile nutritive si de gust ale produsului original. Ambalarea se face la cald, cu eliminare aerului prin surplus de suc. Etanseizarea ambalajului se realizeaza in procesul de racire, care este natural (nu e grabit, ca in alte tehnologii)… iar sistemul de eliberare al sucului nu permite patrunderea aerului la produs, ceea ce determina acel termen mare de valabilitate (30 de zile) dupa desigilare. ……………………………………………………………………………………………………

acesta este sucul de la NAIVE ,fara coloranti ,fara conservanti,fara zahar adaugat,fara stabilizatori sau corectori de aciditate,un produs romanesc si un produs natural 100%.daca vreti sa aflati mai multe despre el ,o vizita virtuala va fi edificatoare,veti descoperi o perspectiva ludica asupra produsului si veti afla cum il puteti comanda on-line in caz ca veti dori sa-l consumati voi sau copiii vostri .de asemenea,puteti comunica cu ei foarte usor pe contul de FACEBOOK ,unde au inceput sa-si adune prieteni.poate si voi va veti numara printre ei!:)
enjoy!






6 thoughts on “O PLEDOARIE PENTRU "NAIVE"

  1. Alexa

    avem nevoie de sucuri naturale, mai ales daca timpul sau dispozitia nu ne permite sa il facem in casa. Multumim pentru pont 🙂

    Reply
  2. Dan-Irinel si Ionela

    Un produs 100% natural este oricind binevenit. Ideea numelui, foarte amuzanta dealtfel, cred ca le-a venit de la apa Evian, al carui nume citit invers devine Naive.
    Le doresc spor si viata lunga.

    Reply
  3. Tzipi

    Daca e pasteurizat, nu mai are valoare nutritiva. enzimele sunt distruse total ( si majoritatea vitaminelor ). In plus, nici o vitamina, mineral nu poate fi absorbit de catre organism, fara enzime …. ori enzimele lipsesc cu desavarsire dintr-un aliment incalzit pe foc ( peste 40 C )

    Reply
  4. alison

    @tzipi,e adevarat ce spui tu despre enzime,dar avem si noi enzime care absorb vitaminele(care nu sint in totalitate distruse la pasteurizare).cit despre valoarea nutritiva:pe linga vitamine ,zaharurile din fruct tot in calorii se masoara…

    Reply
  5. pansy

    Romania era mare producatoare de tot felul de fructe inclusiv de cele de padure,care pe vremuri se duceau la export.e un mare progres sa apara o firma care sa colecteze astfel de frute si sa le prelucreze.mi-a placut "perspectiva ludica"asupra produsului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *