MIDII IN SOS DE ROSII CU BUSUIOC (MUSSELS IN TOMATO SAUCE WITH BASIL)

dupa “moules mariniere“,iata si o varianta in sos tomat cu busuioc, descoperita intr-o reclama de la supermarket si pe care am pus-o in practica imediat,tentata fiind de simplitatea ingredientelor si a procesului de preparare.treaba cu curatatul scoicilor e mai anevoioasa ,dar daca in fundal se aude muzica preferata si gindul zboara (spre soare ,mare si valuri!) nici nu va dati seama cind si ultima scoicuta a ajuns in miinile voastre pentru …a-si urma calea.

INGREDIENTE pentru 2 persoane:
1 kg de midii,curatate,
4 rosii,medii,
3 catei de usturoi,striviti sub lama cutitului,
2 linguri de ulei,
1 ramura cimbru,
1 frunza de dafin,
1 lingurita rasa busuioc uscat,
piper proaspat risnit,dupa gust,
1 buchetel de busuioc verde,tocat.
incepem prin a imersa rosiile in apa clocotita citeva secunde , apoi le decojim si le tocam marunt.in uleiul incins,adaugam intii usturoiul,il lasam cca 1 minut,apoi adaugam rosiile si cimbrul ,dafinul,piperul negru,busuiocul uscat.cind amestecul incepe sa fiarba ,se mai lasa 5 minute,la foc mediu,apoi se adauga scoicile si se acopera vasul cu un capac.
in 4-5 minute scoicile sint gata,le scoatem din sos,aruncindu-le pe cele nedeschise.le rezervam la cald.sosul il lasam la foc mic,inca 5 minute,sa mai scada putin si sa capete consistenta .si sa nu uit,tot acum e momentul in care adaugam busuiocul verde tocat.la final,turnam sosul peste scoici si servim cu bagheta proaspata,numai buna de inmuiat in aromatul sos sau chiar cu paste,alegerea va apartine!:)
enjoy!

8 thoughts on “MIDII IN SOS DE ROSII CU BUSUIOC (MUSSELS IN TOMATO SAUCE WITH BASIL)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *