"GOUJAUNNETTE DE DINDE A LA CREME" SAU FISII DE ESCALOP DE CURCAN IN SOS DE SMINTINA(STRIPS OF TURKEY ESCALOPE IN CREAM SAUCE)



daca sfirsitul de saptamina va gaseste pe acasa si nu mergeti nici la restaurant,va ies in intimpinare cu sugestia unui fel principal usor de preparat,relativ rapid si savuros,de provenienta franceza.bineinteles ca am deviat de la reteta traditionala,a trebuit sa ma adaptez iar la “baza de condimente si ierburi”existente in bucatarie la respectivul moment.in mod normal sosul se prepara cu hasmatuchi,dar cum nu aveam am renuntat la el si am intervenit in asezonare cu putina scortisoara,ceea ce i-a conferit preparatului o cu totul alta perspectiva gustativ-olfactiva .imi propusesem sa fac in prima faza goujon-ul cu peste alb a lui marcel ,dar cum curcanul s-a nimerit primul prin preajma,nu am putut decit sa ma limitez la el…

ingrediente pentru 4 persoane:
4 escalopuri de curcan,putin batute,
20 grame de unt,
50 ml vin alb,
4 linguri de smintina,
sare,piper,scortisoara,dupa gust,
1 buchetel mic de patrunjel tocat.
se taie escalopul de pui in fisiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime.acestea sint “goujaunnette”-le propriu-zise.ele se perpelesc in untul topit si incins ,la foc viu,3 minute pe o parte,3 pe cealalta,iar la sfirsit le asezonam cu sare ,piper si un pic de scortisoara,dupa cum ne place.le scoatem din tigaie si le rezervam la cald.adaugam in tigaie vinul si deglasam tigaia de resturile de carne lipite,ajutindu-ne de o spatula,dupa care adaugam si smintina.lasam sa fiarba totul la foc mediu,3 minute ,dupa care adaugam iar carnea in tigaie,asezonam inca o data daca este nevoie,adaugam si patrunjelul tocat si mai fierbem inca 2 minute.
garnitura este simpla,un buchet de broccoli,desfacut in buchetele mici,oparit 3 minute in apa clocotita cu sare,clatit cu apa rece si scurs,insotit de orez cu bob lung alb fiert, simplu.in jumatate de ora,aveti prinzul pe masa si sper sa va si placa.
acestea fiind zise ,va urez un week-end plin de voie buna si relaxare!
enjoy!

11 thoughts on “"GOUJAUNNETTE DE DINDE A LA CREME" SAU FISII DE ESCALOP DE CURCAN IN SOS DE SMINTINA(STRIPS OF TURKEY ESCALOPE IN CREAM SAUCE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *