Blog Detail

CUSCUS CU SOMON&HARISSA(SALMON WITH COUSCOUS &HARISSA)

12 Aug 11
Simona Haliga
7 comments



iar s-a facut de vineri si de week-end,nu vrem sa pierdem timp prea mult in fata aragazului,suntem in vacanta multi dintre noi, asa ca vin iar cu ideea unui prinz gatit in 10 minute,inspirat de pe good food .
campion si vedeta la timpul de preparare e bineinteles,cuscusul , aromat ,prietenos, versatil.din umbra,plina de modestie,scortisoara a fost cea care a imbatat cu aroma-i unica,atit pestele cit si cuscusul si le-a conferit savoare.
INGREDIENTE pentru 3 persoane:

3 medalioane somon,
1 cana de cuscus(cana de ceai de 250 ml),
2 cani de supa de legume,
2 linguri cu stafide brune,
2 lingurite rase de scortisoara,
1 lingurita de miere,
1 lingurita de pasta harissa,
1 buchet de patrunjel,tocat grosier,
3 linguri iaurt gros sau chiar smintina,cu procent mic de grasime,
sare,piper,dupa gust.
per primam ,amestecam harissa cu iaurtul intr-un vas mai mic.
per secundam, amestecam intr-un alt vas cuscusul cu stafidele,patrunjelul ,1 lingurita de scortisoara ,iar peste el turnam supa de legume clocotita,acoperim cu un capac sau folie alimentara chiar,10 minute .intre timp,medalioanele de somon,spalate si zvintate cu un prosop de hirtie se badijoneaza cu pasta obtinuta din amestecarea unei lingurite de scortisoara si a uneia de miere,apoi se asezoneaza cu sare si piper.se dau la cuptorul preincalzit,functia grill(flacara de sus din cuptor),cca 7-8 minute.
afinam cuscusul cu furculita,il asezonam cu sare ,piper si il impartim in farfurii,deasupra asezam medalioanele de somon si servim cu pasta de harissa si iaurt.
enjoy!

7 Comments

  1. TeoBucatar August 12, 2011 at 10:50 am Reply

    Ador somonul si as fi curioasa ce nota da scortisoara aici!WE Alison:)

  2. Dan-Irinel si Ionela August 12, 2011 at 5:07 pm Reply

    Arata tare bine ,deja papilele noastre au luat-o razna.

  3. Alexandrina August 12, 2011 at 8:37 pm Reply

    Arata excelent! Felicitari!

  4. Brindusa August 12, 2011 at 9:33 pm Reply

    Trebuie sa incerc si eu harissa, neaparat! Ca numai pe asta nu mi-o pot imagina. De la celelalte ingrediente, insa, deja a inceput sa-mi ploua in gura (eu ADOR scortisoara in mancaruri sarate)

  5. Pegasuslegend August 13, 2011 at 3:53 am Reply

    Salmon is my weakness looks GREAT!

  6. maya August 13, 2011 at 1:07 pm Reply

    Mmmmmmmmmmmmm,ce bunatate!Iubesc somonul!
    Pupici si un weekend minunat :*

  7. Choc Chip Uru February 29, 2012 at 8:48 am Reply

    These look amazing – such a unique flavour combination and wwith beautiful presentation too 😀

    Cheers
    Choc Chip Uru
    Latest: Microwave Fruity Syrup Cake

Leave A Comment

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »