"COQUELETS" LA CUPTOR (BAKED COCKEREL)
saptamina trecuta i-am daruit zazuzei rumeniorii astia,virtual .sper sa nu o supar daca azi ii inscriu si in colectia de retete a lui gaby,papa bun,care gazduieste provocarea culinara lunara”dulce romanie“,initiata de mihaela anul trecut in octombrie si care vad ca a capatat amploare,culoare,participare…lucru care nu poate decit sa ma impresioneze pozitiv.
gaby a ales pentru provocare doua ingrediente populare,puiul si pruna,asa ca nu uitati,aduceti aparatul de fotografiat in bucatarie cind gatiti si participati la provocarea lunii august ,eu am ales puiul…de cocos!:)
“coquelets” sunt in fapt niste cocosei, pina intr-un an ca virsta si de pina intr-un kg ca si greutate, in comert gasindu-se standardizati in genere la 500-600grame.au carnea foarte frageda ,se pot gati si in 20 minute si gasesc a fi o solutie foarte rapida pentru o masa in care asteptati mai multi invitati si timpul vostru pentru pregatiri este limitat.un platou cu cocosei rumeni si cu o garnitura asortata va vor salva si vor face impresie si pofta,garantez!:)
asezonarea este la alegere,eu aici descriu doar una din multiplele variante posibile.
INGREDIENTE pentru 4 persoane:
“coquelets” sunt in fapt niste cocosei, pina intr-un an ca virsta si de pina intr-un kg ca si greutate, in comert gasindu-se standardizati in genere la 500-600grame.au carnea foarte frageda ,se pot gati si in 20 minute si gasesc a fi o solutie foarte rapida pentru o masa in care asteptati mai multi invitati si timpul vostru pentru pregatiri este limitat.un platou cu cocosei rumeni si cu o garnitura asortata va vor salva si vor face impresie si pofta,garantez!:)
asezonarea este la alegere,eu aici descriu doar una din multiplele variante posibile.
INGREDIENTE pentru 4 persoane:
2 “coquelets”,de cite 500 grame fiecare,
1 lingura boia dulce de ardei,
2 linguri cu unt,
1 lingura cu ierburi de provence,
1 praf nucsoara,
1 capatina de usturoi,
1 lingurita de sare de mare grunjoasa,
1 lingurita de piper 4 arome(roz,alb,verde,negru),proaspat risnit,
1 lamiie.
capatina de usturoi,cit si lamiia,taiate in doua “la ecuator” se plaseaza in abdomenul cocoseilor,cite 1/2 in fiecare.din untul inmuiat la temperatura camerei ,sare,piper,ierburi,boia,nucsoara,bine amestecate,formam o pasta cu care ungem cocoseii pe fiecare bucatica de piele,dupa spalare si uscare.ii plasam in cuptorul incalzit la 180 grade celsius si ii lasam 40 minute,intorcindu-i pe partea cealalta dupa primele 20 minute.ii scoatem apoi din cuptor si ii servim cu garnitura preferata.la noi,de exemplu,are mare succes,mamaliga…:)
enjoy!
arata perfect!
Arata de nota 10!
Multumesc, Simona!
Minunat arata!pupici!
Simona, you're making me salivate at this time…almost midnight! haha….. I love the colour of the skin. Perfect!
Glad everything went well on your side.
best wishes,
Kristy
Arata mai mult decat perfect!!! Felicitari!…
Tare frumos i-ai rumenit!
hihi, chiar si virtual si tot mi-au mers la suflet :))
Perfect arata ! mai mult decat perfect!! 😉
Ce culoare!!! Atata ca eu am citit coculete:)) sau asa le-oi fi tradus:)
Arata asa de bine, salvez reteta pentru cand se mai racoreste afara 🙂
Te uiti la poza si nu-ti vine sa crezi ca e adevarat! Arata delicios!
multumesc foarte mult tuturor!:)
thanks,kristy!:)