SALATA DE SFECLA ROSIE SI PATRUNJEL (BEETROOT AND PARSLEY SALAD)

asadar incepem saptamina cu o salata,poate va pare monoton,dar am mai schimbat culorile…e o reteta de sorginte araba lecturata intr-un vechi pdf,descarcat de pe internet de hus si pe care mi-am promis de multe ori sa o fac.dar cum universul salatelor este atit de vast,iar eu ma pierd in viltoarea lui pur si simplu,e mare lucru ca nu am uitat-o si m-am reintors la ea.insoteste atit de bine o bucatica de carne de miel,incit a trebuit sa vin repede sa v-o “relatez”,bineinteles,dupa o perioada de “testare”!

ingrediente pentru 3 persoane:
3 sfecle mici coapte,taiate cuburi,
1 buchet generos de patrunjel,tocat grosier,
zeama unei lamii mari,
1 lingurita de tahini,
1 lingurita rasa de ardei iute pisat,
sare,piper proaspat risnit, dupa gust.
amestecam componentele sau le dispunem asa cum am facut-o eu,sa “ne intrige” putin retina,iar pe deasupra dispunem uniform dressing-ul,obtinut prin adaugarea de lamiie,putin cite putin si sub amestecare continua in lingurita de tahini ,precum si asezonare cu sare,piper,ardei iute pisat.tinem la rece minimum 20 minute si servim.
enjoy!

12 thoughts on “SALATA DE SFECLA ROSIE SI PATRUNJEL (BEETROOT AND PARSLEY SALAD)

  1. modniza

    mersi! eu fac asa-sfecle [mai multe,2-3],fierte,prin razatoare mare + nuci picate ,dressing variaza si sfecla +usturoi pisat+ castraveti murati + maioneza.o sa fac si pe a ta.puup

    Reply
  2. Delicioasa

    Ce minune de salata! Si eu o pregatesc foarte des, insa numai cu lamaie si ulei de masline. Abia astept sa incerc cu pasta de susan si ardei iute.

    Reply
  3. maya

    Interesanta reteta.Mie sigur mi-ar place.Ai mei nu stiu daca s-ar încumeta.Dar îi "fortez" eu sa le placa 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *