ROSII GRATINATE (TOMATOES GRATIN)
azi e iar zi de retete usoare,rapide , sanatoase si daca afara s-a mai racorit le puteti pune in practica chiar acum sau la cina.la noi tot e racoare de vreo 3 saptamini,ne invelim cu pleduri deja ,asa ca daca am avea si chef ,am putea folosi cuptorul non-stop.:)
rosiile mele imita intr-un fel pe cele in stil provencal,dar pentru ca nu am respectat multe etape si chiar ingredientele sunt adaptate,le-am numit gratinate.ele pot insoti o bucata de carne fripta sau la gratar,in special o carne de vita frageda si cu putin sos cu vin,daca e si marsala,e perfect!:)
ingrediente pentru 3 persoane:
5-6 rosii,taiate in jumatate,la “ecuator”,
1 lingura de ulei de masline,
2-3 linguri de pesmet,
1 lingura cu ierburi de provence,
sare ,piper,dupa gust,
2-3 linguri de emmentaler,ras,
optional,patrunjel,cepsoara,ambele tocate marunt, pentru decorul final.
rosiile se aseaza cu partea taiata in sus intr-un vas termorezistent si se pensuleaza cu ulei de masline,apoi se sareaza si pipereaza dupa gust,se pudreaza cu pesmet,apoi cu ierburi de provence si se dau la cuptor,180-200 grade ,cca 20 minute.le scoatem si le presaram cu emmentaler-ul ras ,optional le decoram cu verdeturi tocate,dupa care le putem servi.pofta buna!
enjoy!
Wow do these look fabulous omg I want them for breakfast right now just amazing!
hihi ce bine de tine! noi ne cuptorim si fara cuptor 😉 Cat despre rosiile astea numai de bine!
mamma mia che buoni!!!!!!!!!!!!
bun,bun! puuup
Uite ca rosii gratinate nu am facut pana acum!!…. Ar trebui sa fac… arata apetisant!
beautiful, one of my favorite ways to enjoy tomatoes…
Beautiful!
Arata bine.Cred ca sunt bune.Pupici.
ce idee minunata. n-am facut pana acum rosii au gratin dar cu siguranta voi incerca. sezonul rosiilor e in floare
multumesc,multumesc!:)
Si mi-e o foame!! Arata bine, da` sa nu ma spui!!
Si eu am facut zilele trecute niste rosii asemanatoare.Le-am servit cu pastrav la cuptor 🙂