ROSII GRATINATE (TOMATOES GRATIN)

azi e iar zi de retete usoare,rapide , sanatoase si daca afara s-a mai racorit le puteti pune in practica chiar acum sau la cina.la noi tot e racoare de vreo 3 saptamini,ne invelim cu pleduri deja ,asa ca daca am avea si chef ,am putea folosi cuptorul non-stop.:)

rosiile mele imita intr-un fel pe cele in stil provencal,dar pentru ca nu am respectat multe etape si chiar ingredientele sunt adaptate,le-am numit gratinate.ele pot insoti o bucata de carne fripta sau la gratar,in special o carne de vita frageda si cu putin sos cu vin,daca e si marsala,e perfect!:)
ingrediente pentru 3 persoane:
5-6 rosii,taiate in jumatate,la “ecuator”,
1 lingura de ulei de masline,
2-3 linguri de pesmet,
1 lingura cu ierburi de provence,
sare ,piper,dupa gust,
2-3 linguri de emmentaler,ras,
optional,patrunjel,cepsoara,ambele tocate marunt, pentru decorul final.
rosiile se aseaza cu partea taiata in sus intr-un vas termorezistent si se pensuleaza cu ulei de masline,apoi se sareaza si pipereaza dupa gust,se pudreaza cu pesmet,apoi cu ierburi de provence si se dau la cuptor,180-200 grade ,cca 20 minute.le scoatem si le presaram cu emmentaler-ul ras ,optional le decoram cu verdeturi tocate,dupa care le putem servi.pofta buna!
enjoy!

12 thoughts on “ROSII GRATINATE (TOMATOES GRATIN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *