PACHETELE DE PRIMAVARA ( FRESH SPRING ROLLS)
se cheama “de primavara” si intruchipeaza prospetimea ,iar eu vi le ofer privirii in plina vara ,caniculara chiar, dupa cum observ,in unele zone!:)
pachetelele,un fel foarte popular in unele zone ale asiei, servite asa,crude,neprajite in baie de ulei(caci exista si aceasta varianta) sunt tot un fel de salata,dar impachetata in foi de orez umectate, cu dressing-ul servit separat.ca de obicei,nu am lucrat dupa o anume reteta ci am profitat de versatilitatea lor pentru a le adapta la ceea ce aveam eu prin preajma zilele trecute.am facut unele complet vegetariene,umplute cu bastonase de ardei gras verde si rosu,morcov,castravete,citeva fire de cepsoara,fidea de soia,iar la unele am folosit creveti ,frunze de salata,bastonase de morcov,fidea de soia.
o lista orientativa de cantitati pentru 14 pachetele:
1 pachet cu foi (hirtie) de orez ,
50 grame de fidea de soia,lasata la inmuiat in apa clocotita cca 5 minute,
1/2 de ardei gras rosu,1/2 ardei gras verde,facuti bastonase,
1 buchet mic de cepsoara,
15 creveti prefierti,decorticati,sotati timp de 1 minut in ulei de masline,
1 buchet mic de patrunjel,
citeva frunze de salata,plane,fara nervuri,
2 morcovi,taiati bastonase,
1 castravete ,curatat de seminte si facut si el bastonase.
foile de orez le-am trecut efectiv 2 secunde prin apa calduta,le-am intins pe planul de lucru si am inceput sa asez pe ele umplutura ,dupa caz.de exemplu:creveti ,frunze de patrunjel,salata,fidea de soia,bastonase de morcov,etc.se impacheteaza asemanator cu sarmalele,aveti mai jos un link care va arata exact cum.
dressing-ul a fost comun,4 linguri sos de soia,amestecat cu o lingurita cu virf de pasta de usturoi si una cu ardei iute pisat.pachetelul se taie in doua si apucat cu betisoarele se inmoaie in dressing si se serveste .lumea din voi va lua foc pentru o clipa,dar “focul” aduce instant si satisfactii papilelelor ,ceea ce sper sa va convinga sa continuati!:)
retete noi de pachetele cit si modul de impachetare pas cu pas gasiti la radu ,cel impatimit de asia.
enjoy!
So fresh, healthy and tasty!
minunate!le fac si eu destul de des dar prajit in baie de ulei.pana acum n-am pus creveti.urmeaza sa incerc.pupicei
ce idee superba! proaspete si aromate!
Ce bine arata ! Dar hartie de orez, de unde iau ?
@angie,thanks!
@sarah,zazuza,multumesc!:)
@viorica,multumesc,hirtie de orez cred ca poti gasi la carrefour ,la raionul cu bucatarie asiatica sau pe la mega image!:)
The picture of spring rolls made me drool! The recipe looks great! Great post.
Super faine, de cand tot vreau sa le incerc, dar m-am ocupat de sushi mai mult, vine randul, vine 🙂 Pupici si weekend placut!
Am deschis si eu un blog(de fapt mi la creat cineva),eu nu prea ma pricep,dar sper sa invat.Daca vrei sa mi te alaturi,iti multumesc.Am facut retete de la tine.Coaja de portocale confiata este grozava.Eu am facut si de lamaie.
Bravo, arata excelent!! Tare as manca vreo doua…
Iti multumesc din suflet.Cand vad ca mai vine cineva la mine,capat curaj.
Multumesc pentru comentariu si pentru ajutor.Incet,incet am sa invat si eu.Sper doar sa aveti rabdare cu mine.
Alison, you make perfect and appetizing spring rolls. I love it!!!
Have a great weekend 🙂
Gorgeous photos!
Delicios si sanatos!pupici!
iubita felicitari pentru noul domeniu.sa-l folosesti sanatoasa si sa ne oferi cat mai multe reteta la fel de minunat ca pana acum.pupicei
multumesc mult tutror!:)
thanks,angie!
sarah,multumesc,dar nu am domeniu propriu,inca…ceea ce vezi tu "AT"reprezinta un favicon desenat de mine la marea iuteala…:)
Foarte bine arata!
These are just gorgeous! Beautifully prepared and stunning photo 🙂
Neaparat trebuie sa le fac! Am hartie de orez si fedele, dar uite ca nu am apucat ica sa le pun in practica. Nemaipomenit arata!
Pupicei Eroului meu preferat 🙂
Minunate… <3<3<3