MELCI DE MARE IN UNT AROMAT( BUTTER FLAVORED SNAILS)

buna dimineata,va urez un week-end plin de lumina,caldura si bucurie si va invit la prinz la o portie de melci de mare,preparati in cel mai usor mod posibil,cu unt aromat.cel mai des se servesc fierti ,insotiti de maioneza sau chiar aioli,dar cum acestea dau de lucru fierei mele mai mult decit poate duce, am ales in a aroma niste unt cu ierburi si ceva usturoi si sa evit “gustul amar” al buclucasei .
trebuie sa va spun ca am sarit etapa prepararii melcilor ,adica fierberea lor cca 15 minute intr-un amestec de apa cu sare si ierburi aromate(cimbru,dafin),dupa stagnare in apa rece , spalare si clatire minutioasa si am cumparat ,ca si in cazul crevetilor,melci gata pregatiti.
ingrediente pentru o persoana:
12 melci de mare ,prefierti,
1 lingura de unt,
1 buchet mic de patrunjel,
2 catei de usturoi,
1 praf de nucsoara,piper.
intr-un minitocator(sau blender) amestecam patrunjelul tocat(eu am sarit etapa,mi-au mai ramas si tulpini netocate,nu-mi urmati exemplul!),usturoiul maruntit,nucsoara si piperul,impreuna cu untul.asa obtinem untul aromat,pe care il putem rula in folie alimentara si pastra in congelator si pentru alta data ,inclusiv pentru alte mincaruri.adaosul de arome este la alegerea noastra,putem cocheta si cu cimbru sau ierburi de provence si orice ne mai place.
spalam melcii prefierti, extragem mijlocul carnos cu o scobitoare(exista si tacimuri speciale de melci,inca nu le-am achizitionat) si le taiem talpa ,detasam intestinul,clatim si bagam inapoi ce a ramas in melc,iar deasupra completam  cu untul aromat ,apoi ii dam la cuptorul incalzit la 180 grade inca vreo 5 minute,pina ce untul se topeste bine.daca nu avem chef sa mai umplem melcii (desi facuti in cochilie parca au un gust mai bun) exista vase de ceramica speciale in care ii putem gati,au niste godeuri,eu am folosit ambele cai,drept care vi le-am si prezentat !
enjoy!

12 thoughts on “MELCI DE MARE IN UNT AROMAT( BUTTER FLAVORED SNAILS)

  1. alison

    marcel,da,pentru noi e rasfat,aici se gasesc la tot pasul,fac parte din specificul local!:)
    zazuza,eu te invit la o portie!:)

    Reply
  2. Peggy

    What a lovely dish! I've only had snails in a tomato-type broth, so this butter and herb version sounds very refreshing and new to me =)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *