TOCANA DE IEPURE CU PASTE(RABBIT STEW&PASTA)

da,printre altele ,ca mde,doar suntem o specie omnivora,maninc si iepure…am mincat dintotdeauna si trebuie sa recunosc ca-mi si place,atit iepurele de cimp cit si cel de crescatorie,asa cum este cazul celui de fata.si nu se poate sa ai la tot pasul carne de iepure si sa nu te dedai la ea,decit daca nu ai gustat-o vreodata sau abstinenta face parte din exercitiile tale mentale obisnuite.ceea ce unei persoane banale ca mine nu i s-a intimplat ,inca…desi nu rareori ma scruteaza gindul ca as putea foarte bine trai numai cu peste si alte vietati marine ca alternativa la celelalte “carnuri”, nu sunt pregatita sa iau o astfel de hotarire…oricum,anticii aveau dreptate,”moderatia” e calea de aur si cred ca masura si diversitatea pot constitui un mod de alimentatie echilibrat si in zilele noastre.

ingrediente pentru 4 persoane:
4 picioare de iepure,
1 cutie conserva cu rosii taiate cuburi ,in sos tomat,
3 morcovi,taiati bucati mari,
2 catei de usturoi,taiati felii,
3 cepe medii,tocate marunt,
1 dovlecel,taiat cuburi mici,
3 linguri de ulei de masline,
250 ml de supa de legume sau de carne,
1 lingura cu cimbru uscat,
3 frunze de dafin,
1 ligura cu cepsoara uscata,
1 lingura cu patrunjel verde tocat pentru decor,
optional ardei iute pisat,
sare,piper,dupa gust.
garnitura:paste,200-300 grame,fierte conform instructiunilor de pe pachet.
intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si prajim carnea,sarata si piperata ,pina prinde o crusta aurie.adaugam usturoiul si ceapa,le lasam un minut si pe ele ,sub amestecare,dupa care adaugam supa ,iar cind acest amestec ajunge la temperatura de fierbere adaugam dovlecelul,morcovul,rosiile din conserva,cimbrul si cepsoara.acoperim cu un capac si lasam totul la foc mediu cca 30-40 minute,pina cind carnea este fiarta.adaugam in acest moment si frunzele de dafin,potrivim inca o data de sare si piper si inchidem focul,tocana este gata.
asezam in farfurie pastele,iar deasupra carnea cu sosul rezultat si patrunjel verde tocat .eu am presarat si ardei iute pisat,sa rezistam mai bine la caldurile verii!:)brr,dar deja s-a facut frig iar!:)
enjoy!

10 thoughts on “TOCANA DE IEPURE CU PASTE(RABBIT STEW&PASTA)

  1. Dulcegarii culinare

    enjoy enjoy.. dar unde-l prind si eu pe iepurele asta? mde, pe frasu, ca asta-i deja in farfuria ta .. N-am mai mancat de foarte mult timp iepure, dar nici n-am vazut sa-mi pot cumpara.. Arata apetisant rau! poate ma ajuti cu informatia.. pupici

    Reply
  2. sarah

    o reteta super draga mea.se gaseste pe aici iepure dar sincer n-am incercat sa prepar niciodata.mi se pare o carne pretentioasa dar si yummy.pup

    Reply
  3. Licuta Marin

    Delicioasa reteta! Imi amintesc de copilarie, stateam la curte si parintii mei cresteau iepuri. Copil fiind, nu prea apreciam bunatate de carne…acum as manca dar nu mai am…Pupici!

    Reply
  4. maya

    Arata fantastic!Noi nu mîncam iepure si nici fazan.Ni se pare prea "dulce" carnea.Tocanita asta merge bine si cu pui.
    Pupici :*

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *