QUICHE CU ANGHINARE SI SOMON(ARTICHOKE AND SALMON QUICHE)
versatila,calda,rece,mic dejun,prinz ,cina-cuvinte cheie pentru aceasta tarta sarata, usor de executat si deschisa atitor si atitor combinatii de legume,brinzeturi,carne.la baza avem crusta,apoi compozitia care o umple:doar oua,smintina sau lapte,dupa care putem dicta imaginatiei noastre sa-si faca de cap!:)bucatele de sunculita,pui,peste,fructe de mare,brinzeturi de care doriti,dovlecei,praz,ciuperci,morcovi,varza,ardei,broccoli,sparanghel,spanac pot concura toate in a crea consistente si arome unice.
iata una din variantele mele,inventata pe loc,dupa o inspectie scurta prin frigider si debara:) :
1 foaie de aluat pate brisee,gata facut sau putem a-l face si in casa,ca IRINA,
200 grame somon fume,taiat in bucatele,
1 borcan cu anghinare ,”inimi”,conservate in apa cu sare,clatite putin inainte si scurse,
3 oua,
250 grame smintina,puteti alege una cu procent de grasime scazut,in caz ca nu sunteti prieteni cu grasimile,
1 buchet de cepsoara,
1 buchet patrunjel,
sare,piper,dupa gust.
procedeul de obtinere este extrem de simplu din moment ce aluatul este gata facut.se intinde acesta din urma in forma de tarta,tapetata cu unt,se inteapa usor cu furculita ,apoi plasam deasupra lui hirtie copt si peste ea boabe de fasole,orez,naut,ceva mai greu sa nu se umfle aluatul si il dam la cuptor,7-8 minute,la 170 grade.peste aluatul de tarta copt se toarna amestecul format din ouale batute,amestecate cu smintina,somonul taiat in transe mici si verdeturile tocate.daca va place mai puteti adauga sare,piper.mie mi-a parut ca e suficienta adaugarea de piper,sarea se regaseste si in somonul afumat si in anghinare.inimile de anghinare se aseaza din loc in loc,la sfirsit,in compozitia turnata.in cuptorul preincalzit,la foc mediu( cca 170-180 grade) lasam tarta cca 30-40 minute,pina amestecul coaguleaza si se rumeneste usor deasupra-la mine ,chiar ceva mai mult…am folosit iar vita-cook-ul ,cu rezultate multumitoare si de aceasta data.:)
*********************************************************************************************************
si pentru ca azi e ziua fratelui meu ,care implineste 37 ani,si de care imi este foarte dor,ii urez multi ani,sanatate,fericire,implinire alaturi de cei dragi lui, cit si puterea de a fi mereu el!
edi,<3!
la multi ani in primul rand fratelui tau! apoi, minunatia asta cu anghinare tare pe placul meu se arata 😀 :D!
I like this combination! Artichoke and salmon in quiche seems like a fantastic idea to me.
La multi ani fericiti! Si cu atatea bunatati pregatite de tine, cu siguranta vor fi multi ani deliciosi 🙂
ioi,ce buna! multumesc muult! te imbratisez cu drag!
sa-ti traiasca fratele multi ani sanatosi ! n-am mancat niciodata anghinare,dar am si eu un borcan,care zace de mult prin frigider,asa ca am sa incerc si eu un quiche.pupu-te!
Ha proprio un bel aspetto questa tua ricetta, ciao
La multi ani si congrats! Arata de-mi ploua-n gura! Si nu e bine ca sunt la cura :((
Sa-ti traiasca sanatos multi ani de acu inainte ! cat despre nebunia asta de quiche .. ma-ndrept spasita spre dozatorul cu apa ! ce ploaie Chilly.. furtunaaa !! 😉
La Multi Ani fratelui tau! quiche-ul arata super bine, eu as manca orice cu anghinare, mai ales cea marinata, mmmm, delicios! O seara placuta!
Yummmmmmmmmm!
La multi ani fratelui tau!…stiu cum e! am si eu fratele departe…toate ce bune.
cat despre reteta … delicioasa!
The salmon quiche looks fantastic!
A gorgeous quiche¨That combination is droolworthy.
Cheers,
Rosa
very nice combination for quiche!
Wow, great flavors in there. Looks divine 🙂
US Masala
cu putina intarziere, la multi ani fratelui tau.
quiche-ul arata grozav, si eu fac mai mereu cu tot felul de combinatii
mersi de reteta
La multi ani fratelui tau, sa fie sanatos!
O felie de placinta si pt. mine, te roog 😉