PAELLA


lipsesc destule elemente care sa concure o adevarata paella din varianta mea,dar a fost buna,ma credeti? povestea este cit se poate de simpla: se face ca ajungi acasa vinturind o punga ce are la fund citiva creveti si tu nu ai nimic pregatit pentru masa de prinz.hmm,cei dragi au asteptari de la tine(ma refer doar la pregatitul mesei,desigur!),cum asa?!

la ce te duce repede gindul?la ea,desigur,o visezi,o vezi ,ii simtii aburii ridicindu-se usor si pasnici…foamea te bintuie si pe tine dupa atita umblatura si isi incepe cunoscutu-i delir. grabita,cu miinile tremurinde(ah,hipoglicemia!) incepi si tu sa aduni ingredientele de care ai nevoie…cauti prin debara si nu gasesti nici urma de orez potrivit retetei ,ca sa nu mai zic de vasul in care vrei sa o prepari,nu-l ai,iti lipseste cu desavirsire din arsenal.ca multe altele ,nu-i bai.cotrobai si gasesti:un vas total impropriu,o tava de prajitura,tarta…dar nu ai cum alege,improvizezi,faci compromisul si iti asumi riscul.asa ,ca-n viata de zi cu zi…si uneori lucrurile ies nesperat de bine,sa fie oare norocul?!
ingrediente pentru cca 4 persoane:
300 grame de orez(eu nu am avut decit cu bob lung),se recomanda arborio sau cu bob mediu,
300 ml supa de legume(se poate folosi si de carne sau peste),
1 ceapa rosie mare,
3 catei de usturoi,
1 buchet de patrunjel,
3-4 lime,
10 creveti mari,prefierti,nedecorticati,
100-150 grame cirnacior chorizo,taiat rondele,
2-3 linguri ulei de masline,
sare,dupa gust,
sofran,citeva firisoare(ceva mai multe,la mine se vede “zgircenia”in culoare:)) .
incingem uleiul de masline si gatim in el ceapa tocata marunt si presarata cu putina sare, pina devine sticloasa,adaugam rondelele de chorizo,usturoiul tocat ,amestecam cca 1 minut,apoi adaugam orezul spalat ,il lasam si pe el 1-2 minute la incins,dupa care adaugam supa de legume,sofranul si lasam sa fiarba totul la foc mic,sub capac,10-12 minute,pina tot lichidul e absorbit .in acest moment adaugam deasupra si crevetii ,ii lasam si pe ei sub capac tot vreo 2 minute.inchidem focul ,decoram cu patrunjel tocat,stoarcem si zeama a 2 lime deasupra si mai asteptam 5 minute.dupa care aducem vasul pe masa si servim din el,cu sferturi de lime.
pofta buna!

15 thoughts on “PAELLA

  1. Dulcegarii culinare

    Alison.. cand am vazut in tabloul de bord Paella.. imi ziceam in gand.. da Doamne sa fie cu creveti, hai sa fie cu creveti !!! :)) Sunt innebunita de-a dreptul dupa Paella ta !!!! ador crevetii mai ales ca i-ai pus pe astia barosani.. Imi ploua in gura!!! deci azi clar iau masa la tine !!! dementiaal!! pupici

    Reply
  2. MyTastyHobby

    Super buna trebuie sa fi fost! Am facut si eu de doua ori, odata mi-a iesit buna, a doua oara a stricat-o complet orezul care era din ala fainos .. Dar mai incerc, nu ma las 🙂

    Reply
  3. Mihaela

    Alison, ma bucur ca ai mai putut sa rabzi cat sa ii faci poza 🙂 arata asa de bine! Am facut aseara cartofii cu mujdei, am mai adaugat in mujdei niste kefir, si am pus marar ca asta aveam, au fost super buni! Sotul a gustat si a ramas o secunda pe ganduri, apoi zice: "hm, sunt buni cartofii" :))

    Reply
  4. Brindusa

    Simona, imi ploua in gura! Ce-mi faci tu mie? De unde sa gasesc eu minunatie de creveti din aia? Ufff. Nu-ti ramane decat sa mai faci o portie si sa mi-o trimiti prin e-mail 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *