FILEURI DE PESTE LA CUPTOR CU SALATA DE CARTOFI SI PATRUNJEL(FISH FILLETS BAKED &A POTATOES SALAD)

nu-i mare lucru mincarica asta ,nu da mari batai de cap si e o idee pentru inceputul de saptamina,stiti voi cum e cu zilele de luni…asa ca ,daca aveti “prin preajma”citeva fileuri de peste proaspat(eu am avut chefal),2-3, nu ezitati sa le inmiresmati cu 1 lingura de ulei de masline,zeama de la 1/2 de lamiie,1 lingurita de ierburi de provence,sare,piper ,dupa gust si sa le tineti o ora in frigider.dupa care le plasam in cuptorul preincalzit,intr-un vas placat cu ceva hirtie pergament si le lasam cca 15 minute in total(timpul il ajustam in functie de grosimea fileului).nu uitam la jumatatea timpului sa le intoarcem si pe partea cealalta.intre timp,pregatim garnitura,cca 4-5 cartofi mari,curatati si spalati,taiati in cuburi mari si gatiti la abur sau fierti,se amesteca cu un mujdei de usturoi facut din 3-4 catei si 2 linguri ulei de masline,cit si 1 buchet generos de patrunjel (ca sa nu spun chiar baban!:))tocat marunt .asezonati cu sare,piper si serviti,eu va urez pofta buna si o saptamina plina de soare!

7 thoughts on “FILEURI DE PESTE LA CUPTOR CU SALATA DE CARTOFI SI PATRUNJEL(FISH FILLETS BAKED &A POTATOES SALAD)

  1. Mihaela

    Simona, ce bine arata! Nu m-am gandit sa folosesc herbs de provence cu peste pana acum, dar cu siguranta mujdeiul cu cartofi si patrunjel suna super 🙂 O sa iti urmez sfatul si fac si eu una din zilele astea.

    Reply
  2. pansy

    foarte bun ! eu un de regula o lingura de capere,care imi plac tare mult,la pestele de tipul asta !se potrivesc grozav cu pestele si ierburile provencale.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *