CLAFOUTIS

va urez un week-end placut , plin de relaxare si va propun un desert ultrafacil si de sezon si care ba e tarta,ba e budinca,ba e prajitura pur si simplu…in fapt,cirese(sau chiar alte fructe,smochine,nectarine) asezate intr-o forma cu unt peste care turnam un aluat asemanator celui de clatite .informatii mai multe gasiti aici ,eu ma grabesc sa va scriu reteta si sa va spun ca al meu clafoutis a fost facut cu cirese negre si albe,de aici din zona,mai bine zis chiar din gradina amicei mele si pe care eu le-am primit de ispas impreuna cu alte bunatati proaspete si bineinteles ,obtinute ecologic:oua,ceapa verde,salata.merci,marie,tu es tres gentille!:)
ingrediente:
500 grame de cirese,
3 oua,
80 grame zahar,
100 grame faina,
200 ml lapte,
2 pliculete cu zahar vanilat,
1 virf de cutit de sare,
1 lingurita de unt.
preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
ciresele,spalate,zvintate si curatate de simburi se aseaza intr-o forma de copt(am folosit una rotunda,cu diametrul de pina in 25 cm) unsa in prealabil cu unt.intr-un vas,cu un tel simplu,sau cu mixerul electric,batem ouale cu zaharul,zaharul vanilat,sarea,adaugam faina si apoi putin cite putin ,laptele si omogenizam.compozitia obtinuta o turnam peste cirese si introducem forma la cuptor pentru cca 40 minute,pina cind o scobitoare inserata in centrul prajituricii iese curata -curata si fara pic de urme.asteptam cca 15 minute si scoatem prajitura din tava,o pudram cu zahar si o servim calda.
nota:dupa cum va precizam si aici,procesul de coacere a fost efectuat in cuptorul vita cook.
*********************************************************************************************************
cu acest post particip la provocarea dulce romanie,editia lunii iunie,gazduita de antonina,care a ales sa ne delectam in prima luna a verii cu cirese si menta.tentant,nu?:)
pofta buna!

27 thoughts on “CLAFOUTIS

  1. Mihaela

    Eu am scuza ca astept ciresele la piata… la fel cum astept si capsunile… sper sper sper sa fie! :)) ca bine mai arata clafoutis asta!

    Reply
  2. Alexandrina

    Ai-ai-ai, de cand zic ca fac si eu minunatia asta… Acum, ca ma tentezi cu o portie generoasa, musai voi trece la treaba.
    Te tzuc si iti doresc o duminica placuta!

    Reply
  3. Antonina

    Absolut minunat ! n-am executat niciodata clafoutis, dar m-ai pus pe ganduri rau de tot ! Multumesc frumos Alison pentru sprijin si participare. O zi frumoasa. Te pup

    Reply
  4. Brindusa

    Si eu am in plan un clafoutis. Vreau sa incerc cu capsuni. Super gustoasa tarta- budinca- prajitura asta a ta. Cu ciresele mele preferate. Mmmmmm.
    O zi buna sa ai.

    Reply
  5. alison

    multumesc mult tuturor de frumoasele cuvinte si vizita!:)
    @ari,eu mi-as dori sa am un cuptor normal,dar in lipsa lui,ma adaptez si la vita cook!:)da caldura si el,dar nu persista,din fericire…

    Reply
  6. Antonina

    L-am executat azi!! N-am avut cirese, am folosit caise si nici faina n-am avut si am pus gris 😉 Am fost in pana rau cu toate, dar chiar si asa mi-a iesit o nebunie, am mancat de ne-am lins pe degete 😉 Sarumana de reteta! pup cu drag!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *