CHEC CU SOFRAN

a venit si timpul indulgentei saptaminale,un chec pe care l-am facut acum ceva vreme si care a placut unora din jur,mi-am zis ca e cazul sa-l impart si cu voi,odata cu urarile mele de a avea o duminica placuta ,plina de frumos!:)

sursa inspiratiei mele ,minimalista.
ingrediente:
200 grame faina,
150 de grame de zahar,
3 oua,
100 ml lapte,
50 grame unt+ extra pentru gresat forma de copt,
1 lingura fulgi de cocos,
1 pliculet cu zahar vanilat,
2 lingurite rase de praf de copt,
un virf de cutit de sare ,
sofran,cit apuci cu 2 degete din cutiuta.
se preincazeste cuptorul (vita cook ,in cazul meu) la 180 grade celsius.o forma cu gaura la mijloc se greseaza cu unt si se tapeteaza cu fulgii de cocos.batem ouale cu zaharul pina compozitia devine spumoasa si usoara si zaharul este dizolvat.intr-un vas,cernem impreuna faina,sarea si praful de copt,timp in care punem laptele la fiert cu sofranul.cind acesta da in clocot,se ia de pe foc si se amesteca cu untul,pina ce acesta se topeste.amestecam cu mixerul compozitia de ou cu cea cu lapte si unt,omogenizam si apoi adaugam usor faina,incorporind-o treptat in masa lichida.dam la cuptor pentru cca 30 minute,pina scobitoarea inserata in compozitie iese curata.scoatem din cuptor si lasam la racit cca 15 minute, apoi putem scoate din forma checul si-l putem servi,dimineata la un ceai/ceai cu lapte/lapte/cafea/cafea cu lapte sau la five o’clock ,cu o ceasca de ceai aromat cu parfum de prietenie,tei infloriti si soare !
pofta buna!

12 thoughts on “CHEC CU SOFRAN

  1. Lia

    Daca Omul meu dadea cu ochii de pufosul tau,sigur ma punea sa-l reproduc maine . 🙂
    Ar manca chec in fiecare zi.
    Si mie imi place la nebunie cu o cana de lapte rece.Am notat reteta si o incerc saptamana viitoare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *