TOCANITA CU NAUT(CHICKPEA STEW)

molibden,mangan,acid folic,fibre,triptofan,proteine,cupru ,fosfor ,fier,toate sunt continute in aceste mici boabe despre care stim stau la baza prepararii celebrului hummus…daca va propuneti intr-o zi sa faceti hummus,fierbeti mai mult naut pentru a face si aceasta tocanita,e potrivita pentru orice zi a anului,ca e de post sau e de dulce,de vara sau de iarna…se executa rapid si extrem de satioasa!
ingrediente pentru 2 persoane:
400 grame de naut fiert ,scurs,
3 rosii,taiate cuburi,puteti folosi si varianta din conserva,
2 linguri de ulei de masline,
2 cepe rosii medii,tocate marunt,
2-3 catei de usturoi,trecuti prin presa,
zeama de la nautul fiert,
1 lingurita de cimbru uscat sau poate aveti o ramurica verde chiar,
1-2 frunzulite de dafin,
1 buchet generos de patrunjel,
sare,piper prospat risnit dupa gust.
incepem executia prin a incinge cele 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie,la foc mic,adaugam ceapa,amestecam din cind in cind,asta cam in jur de 10 minute,adaugam si usturoiul,il lasam si pe el sa se perpeleasca cca 2 minute,apoi aromatizam amestecul cu cimbru si dafin,adaugam nautul,rosiile taiate,sarea,piperul ,cca 200 ml de lichid in care a fost fiert nautul si lasam totul la fiert,sub capac,cca 15 minute.la sfirsit adaugam patrunjelul tocat si gata,tocanita e servita,pofta buna sa aveti!
enjoy!

15 thoughts on “TOCANITA CU NAUT(CHICKPEA STEW)

  1. Brindusa

    Simona, cand am citit inceputul mi-am zis ca ai inceput sa faci experiente de chimie :))) Si mie imi place nautul. Pana acum nu l-am facut tocanita, dar arata super. Merita incercata.
    Sa ai o zi buna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *